náhledy
Na závěr se břitva obtáhne na řemenu.
Autor: Marek Neuman
Přestože koupíte „tisíc“ druhů moderních holítek, traduje se, že na klasickou břitvu žádná nemají. Jenom musí být dobře nabroušená.
Autor: Marek Neuman
Břitva má tvar ve tvaru písmene U. Když ji přiložíme na kámen, tak se dotýká patkou a čepelí.
Autor: Marek Neuman
Začíná se brousit na přírodním kameni o hrubosti 6–8 tisíc.
Autor: Marek Neuman
Břitvu přiložte na kámen zhruba pod úhlem 45 stupňů.
Autor: Marek Neuman
Marek Neuman používá historický obtahovací řemen, ale běžně je koupíte i dnes.
Autor: Marek Neuman
Obtahujte vždy směrem od sebe proti směru ostří, abyste neprořízli kůži.
Autor: Marek Neuman
Tyto nože se zatím sešly do sbírky pro stavbu sochy pro dětské úrazové oddělení v Brně.
Autor: Marek Neuman