náhledy
Tereza Netíková
Autor: Petr Topič, MAFRA
Rodinný byznys Tereza převzala ve svých 18 letech.
Autor: Petr Topič, MAFRA
„Celkově na první pohled je dnes na sadech nevlídné, bahnitě a nefotogenicky, rozhodně ale nezahálíme, právě provádíme řez stromů,“ říká Tereza Netíková.
Autor: Sady sv.Prokopa
„Hospodaříme na 35 hektarech, na kterých se v minulé sezoně urodilo přes 170 tun ovoce,“ říká mladá podnikatelka.
Autor: Sady sv.Prokopa
„Ovoce sušíme, zavařujeme, moštujeme. To nám umožňuje využít „dvojkové“ ovoce, které není na pohled tak pěkné, ale pořád chutná skvěle,“ říká Tereza Netíková.
Autor: Sady sv.Prokopa
Moštováním to vlastně všechno začalo. „Dlouhá léta byl sad spíše rodinné hobby, jablka jsme sklízeli a moštovali s příbuznými a přáteli,“ říká Tereza Netíková.
Autor: Sady sv.Prokopa
„V tuto chvíli máme 21 zaměstnanců, 16 z nich má nějaký typ znevýhodnění,“ říká Tereza Netíková.
Autor: Sady sv.Prokopa
Sadař má práci celý rok.
Autor: Sady sv.Prokopa
Sady sv. Prokopa jako teprve druhá firma v Česku získaly cenu v celoevropské soutěži SME EnterPRIZE.
Autor: Sady sv.Prokopa
Všechno zpracování je ruční.
Autor: Sady sv.Prokopa
Tady začíná příběh křížal.
Autor: Sady sv.Prokopa
A tady hotový zabalený výrobek.
Autor: Sady sv.Prokopa
Všechny produkty jsou v bio kvalitě.
Autor: Sady sv.Prokopa
A už jen zabalit a hurá do obchůdku.
Autor: Sady sv.Prokopa
Své výrobky farma prodává ve vlastním obchůdku i v e-shopu Zelený košík.
Autor: Sady sv.Prokopa