„Čeká nás hodně výzev: musíme vyrábět šetrně, ale ne moc draze, zvládnout klimatické změny na vinohradech a optimalizovat prodejní síť,“ říká ředitel společnosti.
Bohemia Sekt
Bohemia Sekt má dlouhou historii, v roce 1942 byly založeny Českomoravské sklepy šumivých vín v Praze, později ve Starém Plzenci.
Bohemia Sekt
Moderní návštěvnické centrum je oblíbeným turistickým cílem v oblasti, ročně sem zavítá až 10 tisíc lidí.
Bohemia Sekt
„Kvalita sektu začíná na vinici. Šumivé víno chce od hroznu něco jiného než tiché – měří se spíše obsah kyselin než cukru, ty zajišťují svěžest a jiskrnost sektu, říká Josef Švéda. (na snímku)
Bohemia Sekt
Řada Prestige, která zraje na kvasinkových kalech tři roky, letos vyhrála šumivou kategorii Salonu vín.
Bohemia Sekt
V obrovských tancích nejméně půl roku odpočívají miliony litrů šumivého vína.
Bohemia Sekt
„Ve výrobě dříve hodně pracovaly ženy a i odkalování prováděly ručně, což bylo fyzicky náročné,“ říká Josef Švéda.
Bohemia Sekt
Dříve se s lahvemi otáčelo ručně...
Bohemia Sekt
...dnes se lahve točí v kovových koších, kterým se říká gyropalety.
Bohemia Sekt
Stáčecí linky rozdělují sekt do lahví – za den jich mohou naplnit až 150 tisíc.
Bohemia Sekt
Důležitou profesí ve firmě je sklepmistr. „Takových odborníků v České republice mnoho není,“ říká ředitel společnosti Ondřej Beránek.
Bohemia Sekt
„Pití šumivého vína se postupně rozkládá do celého roku,“ říkáOndřej Beránek, ředitel Bohemia Sektu, který do firmy nastoupil už v roce 1998.