náhledy
Hvězda sládků od Prazdroje.
Autor: Plžeňský Prazdroj
Ocenění kvality od Prazdroje.
Autor: Plžeňský Prazdroj
Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje
Autor: Profimedia.cz
Starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka s finalistkou letošního ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender Monikou Nápravníkovou.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Šikovný hospodský umí načepovat hladinku, šnyt i mlíko.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a výčepní Igor Kolivoško, který získal titul Pilsner Urquell Master Bartender 2015
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Půllitr plný pěny, který na první pohled vypadá, jako by v něm bylo mléko. Proto se pro tento nestandardní způsob čepování vžilo označení „mlíko“.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Kromě „hladinky“ (vlevo) vám kvalitní hospodský zvládne načepovat i „šnyt“ (uprostřed) nebo „mlíko“ (vpravo). Mlíko dostává podobu na fotografii až po odstátí, do té doby je půllitr plný pěny.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Nejtypičtější způsob čepování piva je „na hladinku“, kdy krémová pěna sahá přesně k okraji sklenice.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Na správně umyté a vychlazené sklenici zanechává pivní pěna typickou „krajku“.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Takhle vypadá řezané pivo během procesu přípravy.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Řezané pivo od výčepního Matěje Tabačíka. Jeho čepování trvá déle než u klasického půllitru, ale zkušený hospodský jej zvládne připravit do deseti minut.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Nejdůležitější je čistota. Výčepní Martin Rauš kontroluje čerstvě umytou sklenici klasickým způsobem proti světlu.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA