Zámek Zábřeh nabídl festivalové menu - jako hlavní chod kuchař připravil jehněčí pečeni s kůzlečí klobáskou, pyré z červeného zelí a bramborové šišky s cibulkou.
Autor: Adolf Horsinka, MAFRA
Zámek Zábřeh nabídl festivalové menu -jako předkrm byl Přeštický bůček sous-vide, uzený hovězí jazyk, morkovo-křenový noček, omáčka
z piva a hořčice.
Autor: Adolf Horsinka, MAFRA
Losos ve filo těstě s tomatovou marmeládou. Třetí jídlo, které si dal redaktor MF DNES v liberecké restauraci Black Horse.
Autor: Martin Trdla, MF DNES
Interiér restaurace Black Horse.
Autor: Bořivoj Černý, MAFRA
Interiér restaurace Black Horse na libereckém Nerudově náměstí.
Autor: Bořivoj Černý, MAFRA
Šéfkuchař plzeňského hotelu Golden Fish Jiří Dvořák.
Autor: Ladislav Němec, MAFRA
Do projektu Grand Restaurant Festival se zapojila i oceněná restaurace U Podkovy v Jítravě. V Maurerově žebříčku skončila na 13. místě.
Autor: Ota Bartovský, MAFRA
Koprovku v Sazovicích doplňuje pečená brambora, v níž je zapečené křepelčí vajíčko.
Autor: Dalibor Glück, MAFRA
Hlavním festivalovým chodem v Sazovicích je tradiční koprová omáčka s hovězími líčky.
Autor: Dalibor Glück, MAFRA
Předkrmem sazovického menu je zaječí roládka s kroupovým rizotem.
Autor: Dalibor Glück, MAFRA
Šéfkuchař restaurace Na Koupališti v Sazovicích Přemysl Kos připravuje jídlo pro Grand Restaurant Festival.
Autor: Dalibor Glück, MAFRA
V Cowboys jsme dostali jako amuse bouche kachní rilet s fíkovým chutney v domácím datlovém chlebu.
Maryia Yankouskaya
Tomáš Kratochvíl z baru U Staré Studny nám vysvětlil rozdíl mezi cognacem a armagnacem.
Maryia Yankouskaya
Restaurací Cowboys se linuly poctivé šlágry amerického popu a při příchodu nás čekala vychlazená sklenka sektu jako pozornost podniku.
Maryia Yankouskaya
Producent jednoho z ochutnávaných koňaků, Jean Louis Landreau, dodnes sám vlastnoručně popisuje etikety na všech lahvích, které pošle do světa.
Maryia Yankouskaya
Povězte obsluze, jak vám chutnalo. Nenechávejte si dojmy z jídla jen pro sebe. Pokud se vás číšník zeptá, jak jste byli spokojeni, pochvalte a přiznejte i výhrady, pokud nějaké budete mít.
Maryia Yankouskaya
Poslední zastávkou na cestě za kulinářským poznáním byl vítězný bar Maurerova Výběru Grand Bar pro rok 2012, U Staré Studny.
Maryia Yankouskaya
Otcem Grand Restaurant Festivalu je gurmet Pavel Maurer.
Maryia Yankouskaya
Nestyďte se a neváhejte se na cokoliv zeptat! Během festivalu je k tomu skvělá příležitost. Kdy jindy vám přímo šéfkuchař vysvětlí, jak připravoval omáčku a předá vám recept.
Maryia Yankouskaya
Menu v Cowboys: striploin steak s bernskou omáčkou, brokolicí a domácími hranolky.
Maryia Yankouskaya
La Veranda představila jako mistrovský kousek šéfkuchaře marinovaného lososovitého pstruha se sladkokyselou kořenovou zeleninou, fenyklovým pyré a petrželkovým olejem.
Maryia Yankouskaya
La Veranda leží přímo v epicentru "Pražského Soho", jak tomuto koutu Starého Města restauratéři kvůli nezvykle vysoké koncentraci kvalitních pohostinství familiárně přezdívají.
Maryia Yankouskaya
Festival rozhodně není jen pro "obyčejné lidi". Díky cenové výhodnosti si festivalová menu objednávají i zákazníci, kteří do špičkových restaurací chodí běžně i po zbytek roku.
Maryia Yankouskaya
Druhý chod v La Verandě byl pečený bůček a křupavou jarní rolku plněnou dušeným vepřovým pleckem, pastinákové pyré a konfitovanou šalotkou.
Maryia Yankouskaya
Druhý chod v Cowboys: americké palačinky s bio javorovým sirupem a borůvkami.
Maryia Yankouskaya
Cowboys má jednoduše dokonalou atmosféru elegantního nepřepjatého steakhousu, kam byste si rádi vyrazili s přáteli na večeři.
Maryia Yankouskaya
Během festivalu se nám podařilo nahlédnout i do kuchyně.
Maryia Yankouskaya
Farmářské suroviny se budou s tradicí snoubit v Bystřici v králičím špalíku se šalvějí, sušenou slaninou na červené čočce s dýňovými noky.
Grand Restaurant Festival
Nejlepším jídlem od maminky bude v Restaurantu Sušil v Bystřici gratinovaný krupicový nákyp s jablky s chardonnay pěnou a badyánovým želé.
Grand Restaurant Festival
Coby mistrovský kousek šéfkuchaře se bude v Bystřici podávat srnčí pečínka načerno zdobená rozmarýnovým špízem s macerovanými švestkami a domácí bramborové placky smažené na sádle.
Grand Restaurant Festival
Brněnská restaurace La Bouchée pro hosty festivalu připravila v tříchodovém menu tradiční francouzskou mušlovou polévku se slávkami a srdcovkami (na snímku), líčka z divočáka uloveného v jihomoravských lesích a lanýž ze savojské kapusty plněný pomalu pečeným biojehněčím z moravských Bílých Karpat.
Grand Restaurant Festival
Pavel Maurer
Autor: Archiv Pavla Maurera, Metro.cz
Jehněčí maso s dýňovým pyré a kaštany.
Grand Restaurant Festival
Zlínská restaurace Uno nabídne během festivalu také jehněčí maso s česnekem.
archiv restaurace Uno ve Zlíně
Specialitou letošního Grand Restaurant Festivalu bude také pečené kuře se špenátem.
archiv restaurace Uno ve Zlíně
Začíná Grand Restaurant Festival, restaurace Uno ve Zlíně nabídne třeba vepřový bůček s jablečným křenem.
archiv restaurace Uno ve Zlíně
Býčí žlázy smažené v rozmarýnovém těstíčku na listovém salátku s grilovanou řepou (Angus Steak House)
Angus Steak House
Zámek Zábřeh nabídl festivalové menu - jako hlavní chod kuchař připravil jehněčí pečeni s kůzlečí klobáskou, pyré z červeného zelí a bramborové šišky s cibulkou.
Autor: Adolf Horsinka, MAFRA