náhledy
Jarní specialita z Hliněné bašty. Kuřecí supreme s chřestem a holandskou omáčkou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pomůcka pro všechny milovníky chřestu. Nová chřestová kuchařka, která vyšla v dubnu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Další verze chřestové polévky. Na mikulovském festivalu bude dochucená petrželí a jablkem.
Autor: Archiv Gourmet festivalu v Mikulově
První evropský chřest přichází na pulty již na konci března, pochází však ze Španělska či z Itálie.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Bílý chřest se pěstuje pod speciálními plachtami, které neumožní přístup světla a rostlina tak nezíská zelené barvivo.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Chřest s jedlými květy a pošírovaným vejcem
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Z chřestu se na jaře připravuje svěží a delikátní polévka.
Autor: Archiv restaurace Mlýnec
Rozkošný balkonek restaurace v Palffyho paláci, která na jaře nabízí hned několik chřestových specialit.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Chřest se bude servírovat na sedmém ročníku Gourmet festivalu v Mikulově. Třeba s pečeným hovězím pupkem a slaninovou kroketou.
Autor: Archiv Gourmet festivalu v Mikulově
Rafinovaná verze. Zelený chřest gratinovaný se sýrem Sabayon.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Chřestová polévka s kousky osmažené pancetty a hoblinkami parmezánu.
Autor: Archiv restaurace Mlýnec
Hosté restaurace Mlýnec budou moci v květnu ochutnat chřestovou zmrzlinu, která doprovází játra foie gras.
Autor: Archiv restaurace Mlýnec
Chřest pečený v listovém těstu. Zajímavý „snack“ z nové chřestové kuchařky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz