Proč do hor na podzim? Na trekking není takové horko, kopce se vylidňují, takže tu skvěle zrelaxujete. A to podzimní světlo – pro perfektní snímky dokonalé!
Autor: Zillertal Tourismus, Tom Klocker
Turismus v Zillertalu se v posledních letech dynamicky proměňuje. Zimní a letí sezona se slévají a turisté poznávají krásy hor v dokonalém podzimním počasí, kdy už (nebo ještě) je v kopcích klid. Na snímku vyhlídka z Griererlacke
Autor: Zillertal Tourismus, Thomas Straub
Rakouský Zillertal nabízí Ideální podmínky na takzvanou pomalou turistiku, u které nejde o množství zážitků ani o počet kilometrů, ale o skutečné poznání daného místa. Na snímku Schlegeisstausee
Autor: Zillertal Tourismus, Thomas Pfister
Do Alp na podzim? Proboha proč? Protože není tolik horko, příroda nabízí neskutečné množství barev a nahoře v kopcích potkáte jen hrstku lidí.
Autor: Zillertal Tourismus, Blickfang Photographie
Stále více turistů prozkoumává krajinu Zillertalu na kolech.
Autor: Zillertal Tourismus, Monepic
Podzimním highlightem v Zillertalu je Almabtrieb, tento svátek si nenechte ujít.
Autor: Zillertal Tourismus, Bernd Ritschel
Zillertalské údolí najdete asi šest hodin jízdy z Prahy.
Autor: Zillertal Tourismus, Thomas Pfister
Než vyjedete do zillertalských kopců, stavte se dole v Hippachu. Mají tam dokonalou bylinkovou zahradu.
Autor: Zillertal Tourismus
V bylinkové zahradě poznáte klenoty alpské přírody.
Autor: Zillertal Tourismus
V bylinkové zahradě poznáte klenoty alpské přírody.
Autor: Zillertal Tourismus
Bylinkovou zahrádku Mariengarten najdete ve Schlitters.
Autor: Zillertal Tourismus
Proč v Zillertalu navštívit bylinnou zahrádku? Právě tady si v klidu a na jednom místě projdete všechnu místní květenu, přičichnete si, dozvíte se, jaké má léčivé účinky.
Autor: Zillertal Tourismus
Po vydatné snídani vyrážíme z Junsu nahoru do hor. Cílem je horská bouda se sýrárnou Stoankasern.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Čím méně lidí na podzim, tím více zvědavých zvířat.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Čím méně lidí na podzim, tím více zvědavých zvířat.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Cesta k horské chatě a sýrárně Stoankasern začíná v Junsu u tři sta let starého (a dosud funkčního) mlýna.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Cesta k horské chatě a sýrárně Stoankasern
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Je skvělé mít jistotu, že se v cíli najíte.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Chvílemi uzoučké pěšinky sdílíte jen s dobytkem.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Čím výše vystoupáte, tím krásnější pohled se vám naskytne.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Cesta k sýrárně Stoankasern
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Cesta k sýrárně Stoankasern. Slavný Hintertux už se nám rýsuje.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Pokud se chcete o horách, kterými procházíte, skutečně něco dozvědět, nebo pokud chcete poctivě nasát zdejší atmosféru a skutečně pochopit místní zvyky, užijte si koncept slow turismu – pomalé turistiky.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Pokud se chcete o horách, kterými procházíte, skutečně něco dozvědět, nebo pokud chcete poctivě nasát zdejší atmosféru a skutečně pochopit místní zvyky, užijte si koncept slow turismu – pomalé turistiky.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Cesta na Stoankasern
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Cesta na Stoankasern
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Cesta na Stoankasern
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Převážně vápencové podloží narušuje tmavá rula a břidlice. Některé odhalené části hor jsou tak hezky pruhované.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Nahoře na nebi už se rýsuje nádherný slunečný den.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Nahoru do Alp přichází podzim jen velmi pomalu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Letošní léto bylo nezvykle teplé a krajina se do podzimních barev teprve opatrně převléká.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Letošní léto bylo nezvykle teplé a krajina se do podzimních barev teprve opatrně převléká.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Podzim v Zillertalu nemá chybu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Podzim v Zillertalu nemá chybu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Vřesy, kosodřeviny, modříny a především vyhlášená voňavá borovice limba. To je zdejší skladba stromů.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Dnešním cílem je horská bouda a sýrárna Stoankasern. Pod vrcholky v sedle zůstávají krávy až do prvního sněhu, pak se stádo stěhuje dolů do údolí, kde přečká zimu.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Horská bouda a sýrárna Stoankasern
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Horská bouda a sýrárna Stoankasern. Tady se můžete ubytovat a na noc přespat.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Horská bouda a sýrárna Stoankasern
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Je libo tilsiter, nebo šest měsíců zrající horský sýr? Dokonalá a plná chuť místních sýrů je oprávněná, zdejší krávy se pasou na pestrých horských lukách 101 dní.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Cesta na Stoankasern
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Cesta na Stoankasern
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Dolů ze sýrárny se nám schází o poznání lehčeji, nenáročný trek zabere jeden půlden.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Trasu Schmankerl Weg najdete v Zillertal Areně. Cesta začíná jen pár set metrů od stanice lanovky Rosenalm Bahn.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Trasu Schmankerl Weg najdete v Zillertal Areně. Cesta začíná jen pár set metrů od stanice lanovky Rosenalm Bahn. Zatímco děti řádí na dřevěném zámečku Fichtenschlossu, vy se můžete kochat podzimními výhledy, o které tu rozhodně není nouze.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Nejprve se do podzimu barví kapradiny, poté vřesy a tráva. Kosodřeviny a borovice limba jim perfektně kontrastují.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Nenáročná labužnická stezka Schmankerl Weg se hodí i pro malé turisty. Cestu vám navíc zpestří nové kulinářské ukazatele.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Nenáročná labužnická stezka Schmankerl Weg se hodí i pro malé turisty. Cestu vám navíc zpestří nové kulinářské ukazatele.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Nenáročná labužnická stezka Schmankerl Weg se hodí i pro malé turisty. Cestu vám navíc zpestří nové kulinářské ukazatele.
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz
Výhledy do okolí Rosenalm Bahn
Autor: Martina Procházková, iDNES.cz