Zatímco v Česku vládne mezi vánočními rybami kapr, v Německu a Rakousku se často servíruje pstruh, třeba na mandlích či se speciálním salátem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Zatímco v Česku vládne mezi vánočními rybami kapr, v Německu a Rakousku se často servíruje pstruh, třeba na mandlích či se speciálním salátem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Stále větší popularitu získává na Štědrý večer candát, který je mnoha gurmenty považován za nejlahodnější sladkovodní rybu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V severním Německu jsou součástí štědrovečerní večeře nejrůznější uzené či nakládané ryby, především legendární matjesy.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Uzený pstruh s toustem se objevuje jako předkrm hlavně v Rakousku.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Rakouská štědrovečerní tabule je hodně podobná české, v mnoha rodinách se podává smažená ryba nebo telecí řízek s odlehčeným bramborovým salátem.
Archiv autora
Slavné plněné pirohy jsou jedním z dvanácti tradičních pokrmů na polské štědrovečerní tabuli, ale objevují se také na severní Moravě.
archiv autora
Specialitou Salcburku je párková polévka, která se zde tradičně servírovala až kolem druhé hodiny ráno při návratu z půlnoční mše.
archiv autora
V severním Německu jsou součástí štědrovečerní večeře nejrůznější uzené či nakládané ryby, především legendární matjesy.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kapustnica
Slovenská agentura pro cestovní ruch
Stále větší popularitu získává na Štědrý večer candát, který je mnoha gurmenty považován za nejlahodnější sladkovodní rybu.
Archiv autora