náhledy
Vzpomínáte na jídlo, které vám naservírovali během letu, s láskou? Pokud nikoliv, chyba prý není v kuchyni, ale ve vašich ústech.
Autor: Getty Images
Jedno z experimentálních menu letecké společnosti Lufthansa, které rozvíjí potenciál tzv. páté chuti, umami.
Autor: Profimedia.cz
Bublinky jsou zrádné. Pochutnat si však můžete na hutných červených vínech s ovocným akcentem. Ta prý za letu nemají tak plochou chuť.
Autor: Profimedia.cz
Čerstvé? Kdepak. V nejlepším případě je jídlo, které konzumujete, staré deset hodin, v extrému to ovšem může být i pět dní.
Autor: Profimedia.cz
Ve vývoji nezaostává ani letecká společnost Monarch. Jejich speciální menu je sestaveno tak, aby chutnalo a zlepšilo náladu pasažérům.
Autor: Profimedia.cz
Příprava pokrmů, které se budou během letu podávat, se už plně odehrává na zemi. Za letu se jídlo jen ohřívá.
Autor: Profimedia.cz