náhledy
Přestože se jídlo do letadel vyrábí ve velkém, je svěží a chutná skvěle.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jak to může vypadat, když vás na palubě hýčkají.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože se jídlo do letadel vyrábí ve velkém, je svěží a chutná skvěle.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Požadavky na zdravou výživu dorazily také do letadel. Jako předkrm se připravuje zeleninový salát s jogurtem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Překvapení pro cestující v třídě Economy. Dneska se budou podávat lahodné krevety.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Některé letecké společnosti stále věří, že i láska k létání prochází žaludkem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V cateringové společnosti se dokonce připravují ručně vyráběné čerstvé těstoviny, konkrétně plněné ravioli.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V cateringové společnosti se dokonce připravují ručně vyráběné čerstvé těstoviny, konkrétně plněné ravioli.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pozor, to je pouze předkrm. Hlavní jídlo se bude servírovat později.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kuchaři musejí kmitat. Zatímco v běžné restauraci mají na oběd pár desítek hostů, jen do jednoho velkého letadla je třeba připravit tři stovky obědů či večeří.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Když budete mít štěstí, můžete na palubě dostat také sushi.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Všechna jídla, připravená na konkrétní den, musí šéfkuchař v průběhu směny ochutnat.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nenápadná, ale důležitá součást pokrmu. Pokud bude jídlo málo slané nebo budete chtít přidat pepř, máte k ruce vlastní koření.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Veškerý personál musí mít na hlavě čepice, nikdo nechce mít přece v jídle vlas.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Žádná moderna. Grilované maso nebo kebab se připravuje tradičním způsobem na žhavém uhlí.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Cateringovou společnost Do&Co založil Attila Dogudan (po otci Turek, po matce Rakušan), který začínal s restauračním byznysem ve Vídni.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jedna místnost je určena pouze na pečení a smažení.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Každý den opouští zdejší kuchyni tisíce a tisíce jídel.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Každé jídlo je potřeba zabalit do plastové a posléze i papírové krabičky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vše nachystáno. V poslední místnosti už čekají naplněné kontejnery s jídlem na převoz do letadel.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz