Při cestě do Chorvatska se obvykle těšíme na čerstvé ryby, ale místní kuchyně nabízí mnohem více kulinárních klenotů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vedle ryb jsou na pobřeží oblíbené také plody moře.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V každé rybí restauraci můžete ochutnat fantastické černé rizoto s plody moře, které je obarvené inkoustem ze sépií.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Chobotnice v poněkud netradiční podobě: jako carpaccio
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Slávky na buzaru: jednoduchá úprava s olivovým olejem, bílým vínem a petrželkou
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dubrovník na malostranském dvorku. Interiér oblíbené restaurace Luka Lu
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dva v jednom: ryba a chobotnice se zeleninou připravená v jednom hrnci
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pohled přímo do pece aneb jak se připravuje maso pod pekou uprostřed žhavých uhlíků.
Archiv Chorvatské turistické centrály
Lahodná kremšnita. Kdo jednou ochutná, nikdy nezapomene.
Archiv Luka lu
Jedna z parádních chorvatských delikates: chobotnice připravená pod pekou
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Hostina v chorvatském vnitrozemí. Nechybí ani lesní jahody.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na mnoha vesnicích se stále peče domácí chléb.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na mnoha vesnicích se stále peče domácí chléb.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jeden z klenotů chorvatské kuchyně: pečené kalamáry plněné pršutem a parmazánem
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz