náhledy
Průvodce vám sice může doporučit ověřenou restauraci, ale ani to není záruka, že je tam vše v pořádku. Nejjistější je jíst na ulici, kde je většinou vše čerstvé a všechno si můžete na vlastní oči prohlédnout.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Při toulkách na vlastních pěst objevíte spoustu skrytých krás a zajímavých situací.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Jídlo je v Barmě extrémně levné. Za takovou sestavu zaplatíte jeden dolar.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Průvodce vám sice může doporučit ověřenou restauraci, ale ani to není záruka, že je tam vše v pořádku. Nejjistější je jíst na ulici, kde je většinou vše čerstvé a všechno si můžete na vlastní oči prohlédnout.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Nezávislí cestovatelé přijdou do většího kontaktu s místními, třeba právě v hospodě u piva.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Další nevýhodou cestování s cestovkou je fixní plán – když se vám někde líbí víc, nemůžete se zdržet o den déle. Třeba v Baganu spousta cestovatelů zůstává tři až čtyři dny, zatímco cestovka pouhý den.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Nezávislí cestovatelé se musejí spoléhat na místní dopravu, což je často pěkný očistec.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Barma je v současné době jednou z nejmódnějších exotických destinací, možná i proto mají cestovky vyšší ceny.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Orientace může být v Barmě problém, neboť anglické názvy téměř neexistují a místní až na výjimky nemluví anglicky.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Na romantiku zapomeňte. Většina cestovek nabízí japonský systém cestování: vystoupit, prohlédnout, nastoupit...
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Ubytování je v Barmě relativně drahé a občas zabere čas sehnat dobrý pokoj za slušné peníze. Tato starost vám při organizované cestě odpadá.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz
Cestovka vám zajistí cestování bez starostí, ale zaplatíte za to mnohem více, než nezávislí batůžkáři.
Autor: Jan Stach, pro iDNES.cz