„Děláme vlastně totéž, co naši dědové, ale dáváme tomu moderní kabát,“ říká sklepmistr Aleš Kaspar
Vilavin
„Víno si vlastně pomáhá samo dostat se do další životní etapy. My ho musíme jen obsloužit. Jsme tady takovými jeho komorníky,“ říká sklepmistr Aleš Kaspar.
Vilavin
„Víno si vlastně pomáhá samo dostat se do další životní etapy. My ho musíme jen obsloužit. Jsme tady takovými jeho komorníky,“ říká sklepmistr Aleš Kaspar.
Vilavin
Tím, že se do výroby nezapojují čerpadla, ale spoléhá se pouze na gravitaci, nejsou podle vinařství bobule tak namáhané a do vína se nedostávají chutě, které v nich vinař nechce.
Vilavin
Tím, že se do výroby nezapojují čerpadla, ale spoléhá se pouze na gravitaci, nejsou podle vinařství bobule tak namáhané a do vína se nedostávají chutě, které v nich vinař nechce.
Vilavin
Chuť vína je svěžejší a živější.
Vilavin
Použití gravitace místo čerpadla je podle vinařství šetrnější a umožní uchovat ve víně to nejlepší, co mu dal vinohrad.
Vilavin
Na výrobu vína dohlíží v gravitačním vinařství sklepmistr Aleš Kaspar.