náhledy
Ocet z Bzence na jihu Moravy putuje do obchodních řetězců v celé České republice, ale i do zahraničí.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Za den se spotřebuje v bzenecké octárně 25 tisíc litrů alkoholu, tedy jedna cisterna.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Jeden cyklus výroby trvá čtyři dny. Ocet se vypouští při 0,5 procenta alkoholu v tanku.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Ocet distribují většinou v plastových lahvích, ve skle je pouze druh Balsamico di Modena.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
V Bzenci mají celkem šest výrobníků octa. Jeden zvládne za měsíc to, co dříve celá octárna za rok.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Čtyřiačtyřicetiletý Richard Kornas šéfuje padesáti zaměstnancům Bzeneckého octa. Na starosti má také výrobní pobočku v Bavorsku, kde pracuje desítka lidí.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Čtyřiačtyřicetiletý Richard Kornas šéfuje padesáti zaměstnancům Bzeneckého octa. Na starosti má také výrobní pobočku v Bavorsku, kde pracuje desítka lidí.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA