Ruští policisté

Ruští policisté | foto: AP

Nadřízení v Rusku znásilnili policistku. Pro porušení kázně ji propustili

  • 174
Ze služeb ruského ministerstva vnitra propustili policistku, kterou loni v říjnu znásilnili její nadřízení. O místo přišla i její kolegyně, která v případu figuruje jako svědkyně. Potvrdilo to vedení republikového ministerstva vnitra v Baškortostánu, kde znásilněná policistka sloužila jako detektiv.

Znásilnění totiž předcházelo společné popíjení lihovin na komisařství v Ufě. Dva zhruba padesátiletí policisté spolu s mladším kolegou ženu pozvali na svůj večírek, kde ji v opilosti znásilnili. 

Policistky přišly o zaměstnání s odůvodněním, že „se dopustily  provinění, které haní čest pracovníka orgánu vnitra“. Tím „služební prověrka říjnového porušení kázně“ skončila.

Případ ale vyvolal velkou pozornost, když se vyjevily další okolnosti případu. Nakonec se tři vysoce postavení policisté, dva podplukovníci a major, ocitli po obvinění ze znásilnění za mřížemi vyšetřovací vazby. Poté je policie rovněž propustila.

Média si neodpustila poukázat na to, že pachatelé znásilnění se dočkali trestu nejspíš jen proto, že jejich oběť je sama dcerou vysoce postaveného armádního důstojníka.

Případ se ještě nedostal před soud. Ten naposledy prodloužil vyšetřovací vazbu obviněných do konce února.

Server RT.com upozornil, že jeden z obviněných mužů v minulosti figuroval v několika případech, kterými se zabývala policie. Byl obviněn z toho, že se pokoušel prodat kradené auto a jeho osobou se také zabývali místní novináři v souvislosti s nezákonnou těžbou písku.

Nejmladší z obviněných se dostal do povědomí médií svou svatbou v roce 2009, která byla podle novinářů tak opulentní, že není možně, aby si na ni vydělal policista ze svého běžného příjmu.

Server RT.com také poznamenal, že znásilněná žena již dříve vznesla podobné obvinění proti svému spolužákovi z univerzity. Ten musel poté ze školy odejít.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue