V Jordánsku smetl přívalový déšť školní autobus. Zemřelo přes deset lidí

  • 0
Při bleskových záplavách v Jordánsku u Mrtvého moře zemřelo ve čtvrtek 18 lidí. Oběťmi jsou žáci a učitelé, kteří jeli na školní výlet. Jejich autobus smetl příval vody. Další asi dvě desítky lidí byly zraněny. S odvoláním na jordánskou civilní obranu o tom informovaly agentury AFP a Reuters.

Záplavy podle svědka smetly do údolí autobus s 37 žáky a sedmi učiteli. Většinu obětí podle jordánské civilní obrany tvoří žáci a počet mrtvých se ještě může zvýšit.

Podle dřívějších sdělení světových agentur se podařilo zachránit 11 lidí, někteří z nich utrpěli vážná zranění. Skupinu podle svědků, které citoval server deníku The Jordan Times, překvapil prudký a silný déšť.

„Na místě probíhá rozsáhlá pátrací operace, je tam několik vrtulníků a člunů a také potápěči námořnictva,“ uvedl člen civilní obrany. 

Izrael na místo vyslal záchrannou helikoptéru, aby navzdory nepříznivému počasí pátrala po přeživších.

Vydatný déšť sužuje oblast již několik dní. V hlavním městě Jordánska Ammánu byly některé ulice zcela zaplaveny, což vedlo k dopravnímu kolapsu. Jiné části země zasáhlo krupobití.

Rodiny a známí obětí se shromáždili v nemocnici, která je vzdálená několik kilometrů od místa neštěstí. Další z nich v dešti pátrali po svých příbuzných.

25.října 2018 v 18:50, příspěvek archivován: 25.října 2018 v 20:21

Deaths, injuries and missing people due to floods caused by heavy rains in #Jordan https://t.co/zzBvBFsZLL

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video