Kanadští forenzní experti v Torontu prohledávají jednu z budov, ve kterých se...

Kanadští forenzní experti v Torontu prohledávají jednu z budov, ve kterých se Bruce McArthur podezřelý z několika vražd pohyboval. (19. ledna 2018) | foto: Profimedia.cz

Vrah je zahradník. Oběti rozřezával a kusy těl ukrýval v květináčích

  • 43
Sedmašedesátiletý Bruce McArthur původně čelil v Kanadě obžalobě z vraždy dvou mužů pohřešovaných od roku 2017. Policie ale poté objevila ostatky dalších šesti obětí na místech, kde pachatel pracoval jako zahradník. A v úterý se muž nakonec přiznal.

„Já osobně i celý vyšetřovací tým jsme potěšeni tím, že se pan McArthur dnes (v úterý) přiznal a ušetřil tím místní komunitu i lidi, kteří oběti znali, zdlouhavého procesu,“ uvedl policejní vyšetřovatel David Dickinson. Pachatel se přiznal, že se zaměřoval na oběti mezi torontskými homosexuály.

Kanadský zahradník vraždil gaye z Blízkého východu. Zakopával je u klientů

McArthur si přitom vybíral lidi žijící osaměle nebo na okraji společnosti, často s asijskými nebo blízkovýchodními kořeny. Jejich těla po vraždě rozřezával a pozůstatky ukrýval v květináčích. Vraždy se podle prokuratury staly v letech 2010 až 2017, často jim předcházelo sexuální napadení.

Policie dlouho na vraha, kterého dopadla před rokem, nemohla přijít. Prvním vodítkem bylo jeho křestní jméno Bruce, které si jeho poslední oběť zapsala do kalendáře v den svého zmizení. Vyšetřovatelé z toho dovodili, že pohřešovaný a posléze zavražděný, svého vraha znal.

Když už pak šli po McArthurovi jako podezřelém, našli odborníci v jeho vozidle stopy DNA po čtyřech zmizelých mužích. Ve vrahově bytě našli policisté cennosti některých z obětí.

Soud, který McArthurův případ projednává, má začít oznamovat verdikt 4. února. Dá se předpokládat, že obžalovaného potrestá doživotním vězením.

29.ledna 2019 v 23:14, příspěvek archivován: 30.ledna 2019 v 06:52

Via @hornet: Canada’s Gay Serial Killer Bruce McArthur Has Pleaded Guilty to Murdering 8 Toronto Men https://t.co/svs6kixRDk https://t.co/QJN0cVnni6

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video