Kampus Virginia Tech University

Kampus Virginia Tech University | foto: Reuters

Vzkaz na internetu hrozil masakrem na škole ve Virginii, nebezpečí prý nehrozí

  • 0
Na internetovém serveru YouTube se objevil vzkaz, který hrozil střeleckým masakrem na polytechnické vysoké škole ve Virginii. Jedná se o stejnou školu, kde v roce 2007 jeden ze studentů zabil 32 lidí a sám sebe.

Policie uvedla, že škole nyní žádné bezprostřední nebezpečí nehrozí. O vyšetřování informovala studenty a vedení školy ve středu večer.

Podle mluvčího školy existuje podezření, že výhružky pocházejí z Evropy. Na serveru YouTube vytvořil uživatel stránku pod názvem "nextvirgtechkiller". Obsahovala vzkazy jako například "masakr se blíží". Správci serveru ji už odstranili.

Na polytechnické vysoké škole v Blacksburgu ve Viginii v dubnu roku 2007 jihokorejský student Čo Sung-hu zastřelil 32 lidí a pak spáchal sebevraždu. Mezi oběťmi byli dva učitelé, zbytek tvořili studenti. - přečtěte si Spojené státy se rozloučily s mrtvými z Virginie

V poselství zveřejněném po činu dal najevo nenávist ke spolužákům i celému okolí, přesný podnět k násilí však zjištěn nebyl. Ví se jen tolik, že Čo Sung-hu měl již dříve nastoupit psychiatrické léčení, ale vyhnul se tomu.

Předem na Youtube avizoval svůj hrůzný čin jiný šílený střelec - finský student Pekka-Eric Auvinen umístil na webu video s názvem "Masakr na střední škole Jokela, 11/7/2007". V avizovaný den vzal zbraň a postřílel ve škole v Tuusale osm lidí, nakonec obrátil zbraň proti sobě. Ve videu přesně určil místo i datum krveprolití.

Kvůli agresivnímu videu na internetu policie vyslýchala i dalšího Fina, studenta Mattiho Saariho, nechala ho však jít a mladík poté zabil deset lidí ve škole v Kauhajoki. - přečtěte si Finský student postřílel ve škole deset lidí, sám zemřel v nemocnici

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue