VIDEO: V Turecku vyprostili letoun, který po přistání sjel na sráz

  • 23
Na letišti v tureckém Trabzonu ve čtvrtek dva velké jeřáby vyzvedly havarovaný letoun aerolinek Pegasus Airlines, který v sobotu po přistání vyjel z dráhy a sjel na svah vedoucí do moře. Při nehodě neutrpěl nikdo zranění.

Příčina nehody je stále v šetření. Piloti stroje vypověděli, že za vyjetí z dráhy zřejmě může technická závada na jednom z motorů. 

„Když jsme chtěli po přistání provést klasický manévr a zatočit směrem doprava, pravý motor z neznámých důvodů zvýšil otáčky. Nabrali jsme rychlost a uvázli jsme v bahně na svahu,“ popsal jeden z pilotů.

Všichni cestující byli z Boeingu 737-800 tureckých nízkonákladových aerolinek po incidentu evakuováni. „Naklonili jsme se na stranu. Předek letadla byl dole, zatímco ocas nahoře. Zavládla panika, lidé křičeli,“ popsala nehodu jedna z cestujících. 

Někteří z pasažérů si stěžovali, že na záchranu čekali asi dvacet minut, píše server The Telegraph.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video