Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportáž skončila 20. 7. 2005 14:15

Výbuchy v Londýně: on-line reportáž

Zdroj informací: SkyNews, CNN, BBC a Reuters.

16:30
Nálož, která ráno vybuchla ve vlaku metra poblíž stanice Edgware Road, zasáhla i soupravu, která zrovna projížděla v opačném směru, uvedla policie.
16:22
Ministerstvo také naléhavě doporučuje všem Čechům, kteří cestují po Velké Británii, aby se bezodkladně ozvali svým příbuzným v ČR. Těm, kteří v nejbližších dnech hodlají do Británie odcestovat, MZV doporučilo cestu odložit.
16:13
Ministerstvo zahraničí oznámilo, že nemá žádné informace o českých obětech v Londýně. Zřídilo informační linku s číslem 224 182 308, která má pomoci v pátrání po případných pohřešovaných.
16:03
Evropský parlament uctil krátce po poledni minutou ticha památku obětí atentátů v Londýně. Předseda EP Josep Borrel jménem europoslanců vyjádřil soustrast pozůstalým a solidaritu všem Britům.
15:53
Britská televize Sky News uvedla, že teroristé v Londýně zabili nejméně 45 lidí. Na tisíc jich zranili. Policie potvrdila, že výbuchy byly čtyři - tři v metru a jeden v autobuse.
15:12
Dvě hodiny po poledni bylo do Royal London Hospital převezeno 180 zraněných. Stodvacet z nich už bylo propuštěno. Osm lidí je v kritickém stavu, mnoho dalších utrpělo zranění závažná, ale ne život ohrožující. Menší počet zraněných se nachází v nemocnici St Mary´s a v nemocnici v Hapstead, uvedl server Paramedik.cz.
15:08
Francouzský prezident Jacques Chirac vyzval k solidaritě v boji proti terorismu. "Týká se to především velkých států," řekl na summitu G8.
15:06
Nemocniční zdroje navýšily údaje o zraněných. Ošetřily více než 300 lidí, uvedly.
15:01
Prezident Evropské centrální banky Jean-Claude Trichet řekl, že zatím neplánuje žádné kroky, které by měly po událostech v Londýně podpořit finanční systém. "Zatím to není potřeba, ale zůstáváme obezřetní," uvedl.