Výbuch pocítili i obyvatelé z několika kilometrů vzdálených čtvrtí Vídně

Výbuch pocítili i obyvatelé z několika kilometrů vzdálených čtvrtí Vídně | foto: Profimedia.cz

Z Dunaje vytryskl ve Vídni obrovský gejzír, vybuchla tam bomba z války

  • 65
V sobotu odpoledne vybuchla v centru Vídně pod hladinou Dunaje bomba z druhé světové války. Masivní výbuch, který byl podle očitých svědků cítit i několik kilometrů daleko, nikoho nezranil. Příčiny exploze vyšetřuje policie.

Exploze překvapila obyvatele vídeňské čtvrti Donaustadt kolem třetí hodiny odpoledne. Jeden z mnoha svědků popsal, že nejprve ucítil výbuch a o zlomek sekundy později z Dunaje vytryskl obrovský gejzír vody. Obratem pak zavolal místní strážce zákona. Ti museli přijímat desítky hovorů z několik kilometrů vzdálených čtvrtí, odkud obyvatelé hlásili silný otřes.

"Byl jsem zrovna ve sklepě a ucítil jsem opravdu silné otřesy, a to je Dunaj několik kilometrů od nás," uvedl pro server ORF jeden z místních obyvatel.

Podle policie nebyla v době detonace v okolí žádná loď a nikdo také nebyl při incidentu zraněn. Na místě v současné době operují specialisté z ministerstva vnitra, kteří zde v průzkumných pracích budou pokračovat i během neděle a pondělí. Místem výbuchu se již dá normálně proplouvat.

Bomba z druhé světové války vybuchla ve čtvrti Donaustadt ve Vídni

Bomba z druhé světové války vybuchla ve čtvrti Donaustadt ve Vídni

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video