Lucas Markham a Kim Edwardsová

Lucas Markham a Kim Edwardsová | foto: Profimedia.cz

Čtrnáctiletí milenci ubodali matku a sestru, pak si pustili upíří romanci

  • 76
Kim Edwardsová a Lucas Markham. Tak zní jména zřejmě nejmladšího vražedného páru v dějinách Velké Británie. Dnes patnáctiletá dívka spolu se svým stejně starým přítelem zavraždila v dubnu minulého roku svoji matku a třináctiletou sestru. Soud nyní dal svolení zveřejnit identitu vrahů, které poslal na doživotí za mříže.

Zločin se udál loni 16. dubna ve třicetitisícovém městě Spalding na východě Anglie. Kim svoji matku nenáviděla a neměla ráda ani svoji sestru Katie, která na rozdíl od ní měla s 49letou Elizabeth Edwardsovou dobré vztahy, píše agentura Press Association.

Záštiplné děvče se s temnými city svěřilo svému příteli. Nakonec se navzájem přesvědčili, že nejlepším řešením bude matku i sestru sprovodit ze světa. Vraždu, kterou společně naplánovali v McDonald’s, měl vykonat Lucas.

Osudné noci třikrát zaklepal na okno své přítelkyně. Na smluvený signál mu otevřela okno koupelny, kam vlezl ze střechy sousední kůlny. Své oběti zastihl ve spánku a kuchyňským nožem je ubodal ranami do krku. Matka nezemřela hned a snažila se s ním bojovat, tak ji udusil polštářem. Kim vše sledovala.

Náctiletí milenci se po vraždě pomilovali, dali si společnou sprchu a pustili si upírskou romanci Stmívání. „Zůstali dole v domě, koukali na televizi a jedli, zatímco těla byla nahoře. Po zadržení ani během výslechů neprojevili žádnou lítost,“ prohlásil detektiv Martin Holvey. Policisté je zatkli po 36 hodinách.

Edwardsová a Markham na podzim dostali doživotní trest, o předčasné propuštění si mohou požádat nejdříve po 17,5 letech. Británii případ vraždících teenagerů šokoval, jejich jména však až do včerejška zůstávala veřejnosti neznámá. Zákaz zveřejnit identitu vrahů v pátek zrušil odvolací soud.

Spalding, Británie

Spalding, Británie

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video