12:49

Šéf liberálních demokratů Vince Cable napsal, že Mayová musí v pondělí předložit zásah k hlasování parlamentu a odpovědět na otázky. Přání náladového prezidenta Trumpa podle něho nemůže nahradit souhlas poslanců.

12:42

Britská opozice označuje účast Londýna na úderech v Sýrii za neoprávněnou. Podle lídra labouristů Jeremyho Corbyna měla premiérka Theresa Mayová požádat o schválení parlament.

12:38

EU podle Mogheriniové vyzývá všechny země, zejména Rusko a Írán, aby využily svého vlivu a zabránily dalšímu použití chemických zbraní. Původci útoku v Dúmě musí podle ní nést odpovědnost.

12:35
  • Stíhací letoun se připravuje na vzlétnutí z vojenské základny RAF, kterou má...
12:32

EU podporuje veškeré snahy cílené na prevenci používání chemických zbraní, uvedla šéfka unijní diplomacie Federica Mogheriniová.

12:27

Útok Západu na Sýrii negativně ovlivní mírová jednání, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí. Syrští povstalci a radikálové podle ní dostali signál, že jednají správně.

12:20

Záběry nočních spojeneckých zásahů cílených na zařízení vyvíjející a skladující chemické zbraně u Damašku. Syrská armáda podle Moskvy zlikvidovala celkem 71 ze 103 raket.

ImageText

12:03

Čína nesouhlasí s použitím síly v Sýrii, uvedlo v reakci na spojenecký úder ministerstvo zahraničí. Peking je pro politické řešení krize a chce objektivní mezinárodní vyšetření údajných chemických útoků.

12:02
  • Generálmajor Sergej Rudskoj z generálního štábu ruské armády vystoupil na...
11:59

Západ sáhl k úderu v Sýrii, neboť si uvědomil, že v syrském konfliktu ztratil kontrolu a důvěryhodnost, řekl vůdce syrského režimu Bašár Asad. Damašek podle něho v reakci na úder zvýší úsilí v "boji proti terorismu".

11:50

Zásah v Sýrii k vyřešení tamní situace nepovede, řekl předseda Pirátů Ivan Bartoš. Jeho strana podporuje vznik mezinárodní vyšetřovací komise k objasnění údajného chemického útoku v Dúmě.

11:49

Trumpovo oznámení o začátku útoků na Sýrii mohli živě sledovat i lidé v Japonsku, které patří k hlavním americkým spojencům na východě Asie.

ImageText

11:57

USA, Británie a Francie budou informovat své spojence o průběhu a výsledcích útoku v Sýrii na dnešní mimořádné schůzce v bruselské centrále NATO. Velvyslanci členských zemí se tam sejdou dnes odpoledne.

11:38

Syrské vládní síly dnes ovládly město Dúmá, které se minulý týden stalo podle spojenců terčem chemického útoku s desítkami obětí. Dúmá bylo poslední baštou rebelů v oblasti východní Ghúty. Město bude do několika hodin vyčištěno od "přítomnosti teroristů", uvedla státní televize.

11:33

Irák v reakci na spojenecký úder vyzval ke svolání summitu arabských států. Lídři by se podle Bagdádu měli shodnout na jasném stanovisku k současnému vývoji syrské krize.

11:30
  • Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický se vyjádřil 14. dubna 2018 v Praze...

Českým občanům podle Stropnického nehrozí v souvislosti s aktuálním děním v Sýrii žádné nebezpečí. Kdo tvrdí opak, chová se podle něj nezodpovědně.

11:29

Vážení čtenáři, další část on-line reportáže přebíráme z agentury ČTK.

11:28

ČR byla jako spojenec o útoku v Sýrii dopředu informována, řekl Stropnický.

11:27

Kdyby mezinárodní společenství čekalo v Sýrii na mandát RB OSN, bylo by pasivním přihlížejícím až spolupachatelem chemických útoků, řekl ministr zahraničí Martin Stropnický.

11:20

Americká armáda nevyužila pro údery v Sýrii leteckou základnu v Turecku, oznámil turecký místopředseda vlády Bekir Bozdag. „Musí skončit měření svalů a v Sýrii se musí najít politické řešení,“ uvedl na Twitteru.

14.dubna 2018 v 10:45, příspěvek archivován: 14.dubna 2018 v 11:23

4)Rejimin kimyasal silah kullanımının cezalandırılması,olması gerekendir. Ancak rejimi cezalandırmak için;sadece kimyasal silah kullanımını yeter sebeb görüp,konvansiyonel silah kullanımını yeter sebeb görmemek büyük bir yanlıştır.Zira her iki silahla ölen/öldürülen de insandır