Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: AP

Vlaky pod kanálem La Manche na chvíli zastavil požární poplach

  • 0
Provoz na železnici mezi kontinentální Evropou a Británií pod kanálem La Manche byl dopoledne nakrátko přerušil požární poplach. Podezření na požár se nepotvrdilo, soupravy ale začaly znovu jezdit až v odpoledních hodinách.

Policie v britském Kentu podle serveru BBC sdělila, že požární senzor spustil alarm při průjezdu nákladního vlaku. Podle platných předpisů pak byli všichni lidé z tunelu evakuováni. Žádný z vysokorychlostních vlaků Eurostar nebyl podle mluvčího společnosti v dané době v tunelu zablokován.

Následně se pustili do kontroly systému inženýři. "Nezjistili žádný požár, pouze narazili na lehký kouř," sdělila mluvčí společnosti Eurotunnel. "Železniční doprava se vrátila k normálu začátkem odpoledne."

Nejdelší podmořský tunel na světě byl otevřen v roce 1994. Měří 51 kilometrů, z toho 38 kilometrů vede pod hladinou moře.

S podobnými incidenty se provoz na této trati potýká relativně často. Zatím naposledy bylo kvůli spuštěnému alarmu evakuováno 450 cestujících na konci března, uvedla agentura DPA.

V minulosti v tunelu hořelo již třikrát, požár vždy způsobily přepravované nákladní vozy. V roce 1996 byl tunel po požáru uzavřen měsíc a přepravovat náklady začal až po sedmi měsících. Poslední požár zde vypukl na přelomu roku 2008 a 2009, provoz se pak obnovil v únoru 2009.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video