Americký řidič kamionu zachytil děsivou srážku na dálnici | foto: Twitter / @TruckDriversUSA

VIDEO: Čelní srážce se vyhnul na poslední chvíli, přesto kusy létaly

  • 20
Řidič v americkém Ohiu zachytil na palubní kameru děsivou srážku dvou kamionů. Na předjíždějící nákladní vůz v levém pruhu se na dálnici náhle vyřítil jiný, jedoucí ve špatném směru. K čelní srážce nedošlo jen díky duchapřítomnosti předjíždějícího auta. Vůz s kamerou na palubě zasáhly úlomky, do trosek vozů pak narazila další dvě auta.

Nehoda se odehrála nedaleko města Sidney v americkém státě Ohio koncem dubna. Celá událost si kupodivu vyžádala pouze jedno zranění – řidič kamionu, který srážku zavinil, byl s lehčím zraněním letecky transportován do nemocnice. Proč s svým trailerem přejel travnatý pás a ohrožoval řidiče v protisměru, zatím není jasné.

„Jeden z kamionů naštěstí stačil uhnout, takže se auta nestřetla čelně, ale z boku,“ řekl podle webu FOX45 seržant dálniční policie David Robison. Další kamion pak zasáhly úlomky a dvě auta, která se snažila vyhnout, nabourala do trosek po nehodě. 

Provoz na dálnici byl v místě nehody obnoven po několika hodinách.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video