VIDEO: Propad silnice v Texasu skončil tragicky, jáma pohltila policistku

  • 7
V texaském San Antoniu se o víkendu propadla část vozovky a zůstala po ní čtyři metry hluboká jáma částečně zaplněná vodou. Než na místo dorazili hasiči a zabezpečili okolí, skončila ve vodě dvě auta. Jedno z nich řídila policistka, která pád do díry nepřežila.

Dora Nishiharová, členka policejního sboru okresu Bexar, jehož je San Antonio správním městem, jela v neděli večer po silnici, když před ní najednou zmizela vozovka. Její auto se zřítilo do čtyřmetrové jámy, načež se rychle začalo plnit odpadní vodou z prasklého potrubí.

Nad vozem, který se při pádu převrátil na střechu, se brzy uzavřela hladina. Když na místo dorazili záchranáři, nemohli už ženě pomoci.

Větší štěstí měla posádka druhého auta, které do díry spadlo. Kolemjdoucím se podařilo oba cestující z vozu vyprostit a vytáhnout ven, takže vyvázli jen s poraněním, uvedla stanice BBC.

S pomocí těžké techniky vyzvedli nakonec hasiči obě vozidla z jámy. „Několikrát se propadla další část země a díra se tak neustále zvětšovala. Hasiči museli pracovat v proudech znečištěné, ledové vody,“ citovala stanice CNN velitele zásahu.

Rada města nyní nařídila vyšetřování, které má odhalit příčinu propadu vozovky a zabránit, aby se podobné případy opakovaly.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video