VIDEO: Americký řidič si spletl brzdu a plyn, najel až dovnitř autobusu

  • 55
Dvaaosmdesátiletý řidič naboural pick-upem do autobusu a lehce zranil několik lidí. Auto narazilo do autobusu s takovou silou, že se probouralo do prostoru s cestujícími. Celou nehodu, která se stala ve městě Syracuse na severovýchodě Spojených států, zaznamenaly bezpečnostní kamery.

Nehoda se stala kolem druhé hodiny odpoledne. Autobus zrovna stál na semaforu, když do něj ze strany narazil stříbrný pick-up a vklínil se do prostoru s cestujícími.

Podle policie k nehodě došlo na jednom z výjezdů z dálnice 81. Řidič pick-upu Neil Brownell podle nich odbočil do levého pruhu, aby se vyhnul srážce s vozy, které se zhušťovaly za sebou u výjezdu z dálnice. Potom však sjel z dálnice a pokračoval po trávě, než narazil do autobusu. Dvaaosmdesátiletý řidič se podle policie v místě nevyznal. Místní média uvádí, že pak v kritický moment ještě nešťastně šlápl na plyn místo brzdy.

Při děsivě vyhlížející nehodě se zranilo několik lidí, avšak podle policie šlo ve všech případech jen o menší poranění, jak uvádí web ABC News. Řidič vyvázl bez zranění. Lékaři však vzali do nemocnice jeho manželku, která seděla při nehodě na místě spolujezdce. Pětasedmdesátiletá žena si stěžovala na bolest v hrudi.

Město Syracuse ve státě New York

Město Syracuse ve státě New York

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video