VIDEO: Lavina zasypala snowboardistu, ostatní ho vytáhli holýma rukama

  • 8
V lyžařském středisku Olympic Valley v kalifornské Sieře Nevadě spadla lavina. Snowboardistu, kterého zasypala, vytáhli lyžaři a snowboardisté holýma rukama ještě dřív, než se na místo stačila dostat hlídka.

Muže si jako první všimla Heather Turningová, která na svahu slavila narozeniny. „Ta lavina vypadala jako zuřivý mrak valící se dolů,“ řekla. „Byla hrozně rychlá.“ Jakmile se sníh usadil, slyšela Turningová křičet ženu.

Pak si s dalšími lidmi všimla špičky snowboardu vyčnívající ze sněhu. Všichni se k muži rozeběhli a začali z něj odhrabovat sníh holýma rukama a s pomocí lopat, uvádí server CNN.

Než lavina přišla, počasí se zdálo být dobré. Sněžilo a bylo zataženo. „Lidé neustále nadšeně povykovali a zdravili se s každým, koho potkali,“ popsala atmosféru na svahu Turningová.

Zatím je nejasné, co lavinu, která resort v sobotu na den uzavřela, spustilo. Úřady zahájily pátrání a do hor vyslaly sněžné hlídky, policii, zdravotníky a záchranné psy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video