(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Stolař, MAFRA

Němce pronásledovala neodbytná veverka, přivolal si policejní hlídku

  • 69
Policejní dispečeři z německého Karlsruhe přijali ve čtvrtek netradiční prosbu o pomoc. Muž si stěžoval, že ho pronásleduje neodbytný drobný hlodavec, kterého se nedokáže sám zbavit. Strážníci na místě zjistili, že jde o osiřelé mládě veverky.

Když policejní hlídka dorazila na místo, muž se stále marně snažil malou veverku setřást. Dramatická příhoda skončila podle britského listu The Guardian  až ve chvíli, kdy veverka náhle uprostřed pronásledování usnula. Podle policie se mládě na muže zaměřilo proto, že zřejmě přišlo o svou matku a hledalo nový domov.

Veverky v Nebrasce se k sobě přilepily ocasy, pomohli jim až specialisté

„Často se stává, že veverky, které ztratily matku, za ni hledají náhradu a zaměří se na konkrétní osobu,“ uvedla policejní mluvčí Christina Krenzová. Podle ní mohou být zvířata ve svém snažení „velmi vytrvalá“, což může působit děsivě.

„Muž nevěděl, co má dělat, a tak zavolal policii. Měl pocit, že je v ohrožení,“ uvedla mluvčí s tím, že mládě patrně usnulo ze strachu. Policisté vzali příhodu s nadhledem. „Veverka bude naším novým maskotem a dostane jméno Karl Friedrich,“ dodala mluvčí.

Přivolaní strážníci vzali mládě nejprve na policejní stanici a poté ho převezli do záchranného střediska pro zvířata. Tam se má podle nich dobře.

Mluvčí dodala, že záchranné centrum se postaralo také o dvě další veverčí mláďata, která sem lidé z podobných důvodů přivezli téhož dne. Oba další případy se ale obešly bez zásahu policie.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue