Diskuze

Velryba se zadusila odpadky, v žaludku jí našli osmdesát plastových tašek

V Thajsku uhynula minulý týden velryba poté, co spolykala více než osmdesát plastových tašek a dalšího odpadu. Trpící zvíře bylo v kritickém stavu, když je lidé objevili. Tým veterinářů se pět dní pokoušel velrybu zachránit, ta však zemřela poté, co vyzvracela pět plastových tašek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Onehdá jsem četl na debaty o debatách mezi NATO a EU názor, že půl miliardy evropanů prosí 300 milionů američanů o ochranu před 170ti miliony Rusáky.

Tady jsou ty počty podobné. 500milionů evropanů se může podělat z nařízení o nakládání s odpady, pak je tu možná dalších 500 milionů, kteří to mají podobně a 6.000 milionů ostatních lidí na to dlabe RvRvRv

Jinak si tu masírku z posledních týdnů o oceánu plném plastů nedovedu vyložit.

0 0
možnosti

Problem je, ze Indonesanum, Thajcum, Indum apod jsou nejake velryby ukadene. Po staleti bylo u nich zvykem hazet veskere odpady do reky, tak to preci nebudou menit.

Kdyz se lidem s mentalitou a vzdelanim na urovni sotva stredoveku dostanou do ruky moderni vyrobky, je to vzdycky problem...

7 0
možnosti

Tak něja. Absolutní nezájem o budoucnost. Hlavně zábava, chlast a hulení. Nadělat si 5 - 10 dětí, stěží uživí 1.

Řecko, Tureco to samé, škarpy kolem silnic, dálnic, to je hrůza ten bordel. A to tam děljí místní domorodci, ne turisti!!

A všecho má zachraňovat západ.

1 1
možnosti

Thajci sou prasata, bezne hazou do rek odpadky... a zbytek jihovychodni asie je to samy... sou to tupy opice

1 0
možnosti

I kdyby se celá Evropa zcela oprostila od všech plastů, stejně to nebude nic platné, protože Asie a USA to v produkci plastů spolehlivě doženou a hlavně mnohé asijské státy si na nějakou ekologii vůbec nehrají a za likvidaci odpadu jiných států dostávají i zaplaceno a není pro ně nic snadnějšího, než to pak vysypávat do vody. Pokud tady nevzniknou mezinárodní dohody na základě kterých se pak může postihovat a hlavně ty hromady plovoucího odpadu likvidovat, nic se nezmění. Evropa ale bude zase papežtější než papež a jiné země, které tento problém masivně způsobují se tomu akorát zasmějí a dále v tom budou vesele pokračovat.

4 1
možnosti

"a hlavně mnohé asijské státy si na nějakou ekologii vůbec nehrají a za likvidaci odpadu jiných států dostávají i zaplaceno"

.........................

Nejen asijské státy, ale i všechny evropské přímořské státy. Stačí se někdy projet po Středozemním moři.

3 0
možnosti

Jeden z prikladu, proc trh potrebuje dohled a omezeni.

1 1
možnosti

Tak hlavně že ta omezení pomáhají;-D

0 0
možnosti

jet primo na misto, kde se da pomoci je pro mnohe nedostupne, ale pomoci muzeme i jinak!

https://4ocean.com/

a hlavne tridit

0 0
možnosti

;-D To mi připomnělo - jednou jsem na nějakém WC viděl papír ve kterém byly malé barevné hvězdičky (alobalové) z vánočních výzdob - holt recyklace, ale úplně stačí :-)

2 0
možnosti

Oproti tomu muselo být Rudé právo přímo hedvábí.;-D

3 0
možnosti

A pak tady lidi nadávají unii,že chce omezit výrobu plastových výrobků.Prostě je to potřeba regulovat,čím méně plastu tím lépe!

6 1
možnosti
Foto

To je jistě v pořádku, ale v kontrastu s nakládání s odpady v Asii je snaha EU poněkud bezvýznamná. Zde se už relativně ve velké míře plastový odpad recykluje, je to trochu zbytečně vynaložená snaha. Prostředky na toto omezení by byly mnohem více prospěšné právě v těch zemích, kde se běžně háže odpad do řeky. Sice by to byla jakoby investice do cizího, ale v důsledku pro planetu mnohem přínosnější, než lokální omezení výroby plastů v EU.

2 0
možnosti

Myslím, že problém je v tom, že civilizovaný svět se sice už leccos o ekologii naučil, ale kvůli své vlastní pohodlnosti není schopen dělat radikální věci. Téměř každý v Evropě sice třídí odpad, ale to že problém je v jeho samotné produkci, to nikoho nezajímá. K čemu je, když petflašku vyhodím do tříděného odpadu a pak jdu do krámu a koupím si novou?? To, co se děje s tříděným odpadem také mnoho z nás nezajímá. Tak nějak věříme těm poučkám, že z něho děláme to a to. Ale jestli tomu tak je, to neřešíme. Naopak nadáváme na Čínu, že už od nás ten odpad nechce apod. Ale to, že je to náš odpad, to jde jaksi stranou.

1 0
možnosti

R67o58m96a60n 23O36p19e18t

5. 6. 2018 13:55

víte že ta nová petflashka je vyrobená právě z těch, co jste minule vyhodil? že to je právě to slovo recyklace?

0 0
možnosti

Tohle jsou skutečné problémy této planety. To množství plastů, které hlavně v Asii končí v moři, je šílené.

1 0
možnosti