Psi hyenovití. Ilustrační foto.

Psi hyenovití. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

V britské zoo kvůli Ciaře uhynulo šestnáct zvířat, rozsápali je psi

  • 18
Kvůli bouři Ciara v zoologické zahradě nedaleko Birminghamu zahynulo šestnáct zvířat. Daňky a paovce však nezabily větrem vyvrácené stromy, ale psi hyenovití, kteří se přes poškozené oplocení dostali do jejich výběhu. V pátek to uvedla stanice BBC.

Z výběhu v zoologické zahradě v Bewdley v hrabství Worcestershire uniklo v neděli kvůli škodám způsobeným při bouři dvanáct psů hyenovitých. Dostali se do výběhu k daňkům mezopotámským a paovcím hřivnatým. Daňků zabili psi šest a paovcí deset.

Británii o víkendu zasáhne další silná bouře, platí vysoký stupeň varování

Mluvčí zoologické zahrady se safari uvedla, že zaměstnanci jsou ze ztráty zvířat mimořádně smutní. Podle ní ani na okamžik nehrozilo nebezpečí lidem. 

Uniklé africké psovité šelmy, kterých ve volné přírodě zůstává už asi jen 1 400, se podařilo zanedlouho odchytit a vrátit zpět do jejich pavilonu.

Na konci minulého a počátku tohoto týdne Evropu zasáhla bouře Ciara, které se ve střední Evropě říkalo Sabine. Zahynulo kvůli ní nejméně deset lidí, dva z toho ve Velké Británii. 

Ve čtvrtek meteorologové varovali, že o víkendu Britské ostrovy zasáhne další bouře. Tentokrát se jmenuje Dennis má s sebou přinést vydatný déšť, vyloučeny nejsou ani místní záplavy.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video