Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Mayová ustupuje. Parlament má hlasovat o celní unii nebo o novém referendu

Premiérka Theresa Mayová v úterý představila kompromisní plán, který má pomoci napočtvrté prosadit v britském parlamentu její brexitovou dohodu s Evropskou unií. Poslanci by podle šéfky vlády měli mít možnost hlasovat o tom, zda Británie zůstane s EU v celní unii, nebo o tom, zda se má konat další brexitové referendum.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta paní nemá žádnou sebereflexi, ani smysl pro čas a realitu. Je jednou z klíčových příčin toho, že se věci zasekly. A jiné to nebude, dokud neodejde. Je zásadní chybou, že nedošlo k jejímu skutečnému, nikoliv slibovanému odchodu.

0 0
možnosti

Nove referendum? To je opravdu vtip uplne delaji z volici voly.

1 3
možnosti

Bohužel je. Demokracie po anglicku. Rv

1 0
možnosti

Mayova delala co mohla, nema tezky ukol a jeste k tomu kdyz vsichni ji hazi klacky pod nohy. Neni fer ji nazyvat slabou.

0 3
možnosti

Fér v politice nehledejte. Nedělala co mohla, ztratila vždy jen čas. Silný politik by po tolika neúspěších odstoupil sám a dal příležitost jiným.

0 0
možnosti

Podle prvních reakcí jí ovšem nic z toho stejně neprojde. Patová situace trvá a pokud se nestane nějaký zázrak, nebo pokud někdo nenajde odvahu deaktivovat čl. 50, pak to bude 31.10.2019 a natvrdo.

1 0
možnosti

Domnívám se, že brexit bez dohody nebude. Teď žádná frakce nemá důvod ustupovat, ale jak se bude blížit konec října, tak se začne vyjednávat a začnou se hledat kompromisy ve snaze zabránit brexitu bez dohody. Asi bych viděl jako nejpravděpodobnější kompromis brexit se zachováním celní unie dle labouristů.

0 0
možnosti

Momentálně je situace taková, že kdokoliv prohlásí, že druhé referendum nebude, opírá se o stejný argumentační pilíř, který tvrdí, že Brexit bude. Přes to všechno nepovažuji druhé referendum za dobré řešení, protože tak trochu popírá samo sebe

0 0
možnosti

Britové tím zpackaným referendem vypustili džina z lahve. Jsou rozdělení na tři tábory, příznivci bezpodmínečného odchodu, zastánci setrvání v EU a pak ti kteří by chtěli víc svobody se zachování užších vazeb, např. celní unii. Ani jedna skupina nemá většinu, ať už se tedy rozhodnou jakkoliv tak většina se bude cítit poškozená.:-/

2 0
možnosti

Myslím, že jestli se Británie chce vyvázat z EU, musí odejít natvrdo. A to je podle mého názoru politická sebevražda, do které tam nikdo nechce hrábnout, neboť hospodářské dopady budou tvrdé. Ať si BoJo a Farář cintají pentli jakkoliv, sami tu špinavou práci udělat nechtějí.

0 0
možnosti

Já si to případné nové referendum nedokžu představit. To by otázka zněla "brexit ano nebo ne"? Ale pokud by vyhrálo "brexit ano", tak by se nevyřešilo vůbec nic, protože by nebylo určeno, zda má nastat brexit bez dohody nebo brexit s dohodou dle paní Mayové nebo brexit se zachováním celní unie. Když existují (minimálně) čtyři varianty řešení, tak se prostě nedá uspořádat referendum, které by situaci vyřešilo. Nejvýše by takové referendum mohlo sloužit jako průzkum veřejného mínění, ovšem rozhodnout by tak jako tak musel britský parlament.

0 0
možnosti

Proč by se takové referendum nedalo uspořádat? Ať už by byl počet variant jakýkoli, lze je prostě seřadit podle preferencí. Podobně, jako funguje volební systém v Austrálii. (ve své podstatě je to podobné dvoukolovému systému voleb, kdy z prvního kola postupují 2 kandidáti s největším počtem hlasů). Kandidát je nakonec zvolen jediný, stejně jako by byla zvolena jediná možnost v referendu. Nevím, jak je to v Británii se zákonem o obecném referendu, ale mám za to, že nic takového není. Každé referendum se tak musí v parlamentu odhlasovat zvlášť a v takovém případě by nebyl žádný problém přijmout ho s takovými pravidly, jaká jsem popsal výše.

0 0
možnosti

Ať to dopadne jak chce,Britové budou na hodně dlouho za hlupáky.:-)[>-]

3 0
možnosti

M63i72l41a45n 49L17u22k90e26š

21. 5. 2019 19:44

Britové jednou v referendu rozhodli, 17,4M voličů řeklo jasně: vystoupit z EU. Odchod podle pravidel WTO je snadno realizovatelný, ostatně podle nich obchoduje celý svět. Jenže britské a evropské elity vědí přece nejlépe, co je pro Brity dobré a tak se budou snažit o druhé (a v případě potřeby třetí a čtvrté) referendum. Byl bych raději, kdyby Britové zůstali, k nám se chovali vždy slušně (pamatujete ještě, kdo otevřel pracovní trh po našem vstupu a kdo počkal 7 let?). Ale pokud se rozhodli, ať odejdou. Úkolem britských elit by mělo být to zařídit. Pokud však budou elity pokračovat ve svém dobroserství a lepšočlověčenství, může se stát, že se budou u evropských i britských voleb brzy divit... A že budou jednoduše vyměněny...

4 11
možnosti

Ano, odchod je snadno proveditelný. Pane chytrák, tak jim jděte poradit jak na to. Jděte jim poradit, jak řešit situaci v Sev. Irsku. A těch 17,4 M voličů to uplně jasně neřeklo, protože nikdo neznal konkrétní podmínky.

5 1
možnosti

Výsledek druhého referenda jim už budestačit, nebo v případě nepříznivého výsledku bude třetí, čtvrté, páté, dokud nevyjde požadovaný výsledek?

5 9
možnosti

Pusťte si film Brexit

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024,  aktualizováno  20:25

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Ukrajina tajně použila střely dlouhého doletu, nová pomoc vítězství nezaručí

24. dubna 2024  20:19

Ukrajinská armáda už začala používat balistické rakety dlouhého doletu. Tajně jí je poskytly...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...