Diskuze

Brexit i problémy královské rodiny. Britská královna zhodnotila uplynulý rok

Britská královna Alžběta II. v tradičním projevu na Boží hod vánoční pochválila mladou generaci za její aktivní postoj k boji s klimatickými změnami, přivítala květnové narození pravnuka Archieho a hovořila o potřebě překonání sporů, o přátelství a usmíření. Uvedla nicméně, že letošní rok nebyl pro Británii ani pro královskou rodinu jednoduchý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

H66a56n24a 17C15u87r72r90y

27. 12. 2019 9:57

Pane Miller zname se ? Nepamatuji ze jsem Vas tu kdy potkala! Mozna, ze je i dobre tomu, Vy jste nejaky az prilis? A myslim ze potrebujete brat nejake tabletky na vysoky krevni tlak, mohl by jste si ublizit.

Tak tady hazite vsechny mozne statistiky ktere jste nasel kde se dalo jen aby jste ukazal jak milujete kralovskou rodinu.

Neni zapotrebi, me dokazovat nic nemusite, oni me stejne nezajimaji jako ja nezajimam je a o Vas nemaji ani sajnu.

Ale misto hledani na pocitaci by jste si mel promluvit a take poslouchat lidi "na ulici!" Jak se rika. Nakonec rikate jak je Anglictina Vas 2 matersky jazyk? A od lidi se dovite co si o tom mysli a ne co jste nasel na pocitaci a z tech Vasich "zdroju!"

Kdyz tu rikate jak ja lzu a kdesi cosi za nesmysly, nakonec Ti co na ne plati chteji zmenu. A prince Charles to nakonec vi a zmena bude jestli se Vam to P. Miller libi nebo ne.

I kdyby se jen jednalo o 80 penci tak k vzhedu k jejich vseobecnemu bohatstvi i to je moc.

Az Charles prevezme trun tak rozhodne se mnoho bude menit! Bude modernizovat kralovskou rodinu.

Ja zadne usudky nedelam, ale tak to bude muset byt, kdyz nechce aby narod byl vice na ne nastvany nez uz je.

Ty Vase " zdroje " Vam moc nepomuzou!:-P

P.S. Nakonec kazdy ma pravo na sve nazory bez nejakeho urazeni kdyz se Vam to nelibi?

0 2
možnosti

1) "Nepamatuji ze jsem Vas tu kdy potkala!"

Nejspis mas velmi kratkou pamet.;-) Nebo jsi tu strasne kratkou dobu a soustredena JEN NA SEBE. Podle toho to vypada.

Pro tvou informaci: jsem pravidelny diskuter od 2006 a svym jmenem od 2011. V techto diskuzich jsem celou tu dobu, protoze mam dlouhodoby zajem o anglickou historii, prakticke znalosti zivota v UK a ziji v anglosaske spolecnosti 50 let.

2) jak malo umis cist a chapat a jak jsi soustredena jen na sebe dokazuje tvuj text: "Az Charles prevezme trun tak rozhodne se mnoho bude menit! Bude modernizovat kralovskou rodinu."

Je zrejme, zes necetla natoz pochopila co jsem napsal dole o Charlesove planovane reorganizaci (26/12 v 21:00)

"Charles si je velmi dobre vedom toho, ze v dnesni dobe je nutne zredukovat pocet privilegovanych clenu rodiny, neni pro ne opodstatneni v moderni konstitucni monarchii. Za starych dob je poslali do veze, na popraviste nebo do exilu. Dnes je proste humanitarne odstrani na vedlejsi kolej. Kralovna zcela zrejme podporuje Charlesovy budouci zamery a dala to najevo."

Normalnimu ctenari mj. dojde, ze Charlesovy (a potazmo Williamovy) plany na modernizaci monarchie velmi PODPORUJI. Stejne jako je podporuji moji spoluobcane.

3) Do UK jezdim, mam pribuzne, pratele a spolehlive zdroje zprav. Ze ti vadi zaplatit na danich ROCNE 80 penci, 1 libru nebo -sok, horor - necele 4 libry na ucet kralovske rodiny, me nijak neprekvapuje. Pro lidi na socialni podpore nebo treba au-pair pracujici za byt, stravu a male kapesne, je to zrejme neprijatelna suma.;-)

Stejne tak je z principu neprijatelna pro presvedcene rude proletarske Corbynovce.

Neptam se te do ktere z techto kategorii patris, ackoliv corbynovske idealy z tvych prispevku primo vyzaruji.

0 0
možnosti

H72a48n85a 96C63u64r95r31y

26. 12. 2019 14:38

Mozna by jeste uslo podporovat jen kralovnu s manzelem a prime dedice jako Charles a manzelka a pak budouci jako William s rodinou. A to by mel byt konec, ne cele mnozstvi co jich je a prizivuji se.

0 2
možnosti

"A to by mel byt konec, ne cele mnozstvi co jich je a prizivuji se."

nenapadlo te, ze delas usudky odsuzujes neco, co vubec neznas?

Mohla bys konkretne vyjmenovat kdo jsou podle tebe ti prizivnici?

FYI: tzv. Civil List = co stat platil monarchovi do zmen v 2012 byly urcene polozky pouze pro kralovnu, jejiho manzela a dokud byla nazivu (zemrela v 2002), take pro kralovnu matku.

Od 2012 namisto Civil List plati tzv. Sovereign Grant, ktery dava kralovne rocni prijem na vykon jejich oficialnich funkci. Zase z toho zadni clenove rodiny ani rodu nedostavaji zadny prijem na zivobyti.

NIKDO jiny z kralovske rodiny, natoz z rozsireneho rodu nedostaval od statu ZADNY prijem na osobni potreby, zivobyti.!! Stat plati bezpecnostni naklady.

Hlavni zdroj kralovnina prijmu je z jejich panstvi a z toho take plati statu dane (prijem z panstvi minus naklady)

Vsichni ostatni clenove kralovniny prime rodiny - jeji 3 synove a dcera a jejich rodiny byli a jsou placeni bud z prijmu vlastnich panstvi (napr. Charles) nebo z kralovninych prijmu - viz nahore. NIKOLIV statem. Kralovna financuje i cast nakladu nekterych dalsich clenu kralovskeho rodu, protoze nedostavaji prijem od statu.

Charles take plati dane z prijmu (minus naklady). Od 1971 do sveho snatku s Dianou byla vyse jeho dani 40% a to bylo snizeno na 20% kdyz se ozenil a mel rodinu, vyssi osobni naklady.

Charles plati z prijmu sveho panstvi rocni apanaz svym synum a jejich rodinam. Oba maji take prijem z dedictvi po Diane.

1 1
možnosti

Anglie má královnu, ostatní státy třeba presidenta. V každém případě lidé platí z daní někoho, kdo toho moc nezmůže a ani nemůže udělat pro stát.

0 1
možnosti

H78a79n59a 59C52u18r65r67y

26. 12. 2019 14:33

No tak to je trochu jinak. Anglicka kralovna nema zadny politicky vliv, kdezto president urcite ma.

0 1
možnosti

H74a27n25a 40C84u32r53r55y

26. 12. 2019 14:11

Tak to vypada ze kralovna mela zase dalsi - annus horribilis! 8-o

Ten predchozi mela kdyz ji vyhorel Windsor Castle a ona chtela aby lidstvo ji platilo za opravy. Lidstvo se vsak vzbourilo a reklo - ne, at si to zaplati sama.

No tak pres vsechna horliva hajeni nekterymi osobami mnoho lidi v UK be chteli volit jestli jeste chteji kralovskou rodinu kterou musi obyvatelstvo pres danove poplatky udrovat v luxusu. Toto je jedna z nebohatsich rodin ve svete a chudaci obyvatele je jeste porad musi podporovat i nyni v dnesni moderni dobe. Meli by vetsi prizen kdyby zili ze svych vlastnich penez.

Bud budou muset omezit mnozstvi kteri maji narok na nejake penize z dani anebo budou koncit, nejsou vlastne zapotrebi. Ten vecne nadhazovany duvod pro jejich byti v teto pozici je - pro turistiku i kdyz pocitam ze moc turistu je ani neuvidi i kdyby ocumovali kolem jejich palacu cele dny.

Ja jsem proslov kralovny nikdy nevidela i kdyz tu ziji mnoho let a ani ji nechci videt.

a pro republiku je tu mnoho.

A tento rok jen pouhych 6,4 mil lidstva pres celou UK a vsech stanic, si zapnulo aby si poslechlo. Takze nic moc?

0 2
možnosti

dalsi dlouha skala proletarskeho odsuzovani od nekoho, kdo -lidove receno- nema sajna o co jde!!

Pises sem jeden nesmysl za druhym: co se vylihlo v tve hlave a co ses nenamahala overit ze zadneho zdroje. A jsou to NESMYSLY a LZI.

FYI: Sovereign Grant na oficialni reprezentaci a na opravy a podobne naklady na udrzbu budov prijde priblizne na GBP1 = slovy JEDNU Britskou libru =na obcana na rok!!

Vcetne bezpecnosti atd to vsechno vyjde na neco pod GBP 4 na obca na rok.!!

Bud tak moc laskava a prestan lhat.

1 1
možnosti

M27i12l86a34n 33V37o93l19e83k

26. 12. 2019 10:17

21. století...

1 0
možnosti

Kolega Vacek se dole správně zmínil o tom, ze Alžběta měla na stole jen omezené množství osob na fotografiích.

O tomhle se v UK mluví už nějakou dobu - Charles má v úmyslu seškrtat počet privilegovaných členů rodiny a snížit jejich privilegia až se stane králem.

Královna Alžběta svým výběrem fotografii potvrdila, ze je stejného mínění - účelem je zůstat v přímé následnické linii a odsunout na vedlejší kolej všechny ostatní.

Proto u ni na stole byla fotografie jejího otce Jiřího VÍ., jejího manžela prince Phillipa, Charlese jako následníka ( s Camillou) a fotografie Williama a jeho rodiny, tedy nejbližších v řadě na trůn, po Charlesovi.

Všichni ostatní jsou vedlejší větev, včetně Harryho. Charles měl v úmyslu odstavit bratra Andrewa a jeho dcery dal od koryta. Nedávný skandál, do něhož je Andrew zapleteny, je pro Charlese poslední kapka.

Harry se už také distancuje, jen se přesně neví zda s Charlesovou asistencí nebo vlastním rozhodnutím. Proto také není přes svátky v Anglii, ale v Kanadě.

Je možné, ze i tohle Meghan moc rada nevidí.

2 2
možnosti

kralovna tuto "skrytou reorganizacni zpravu monarchie" dolozila velmi symbolickym video zaznamem z pripravy tradicniho vanocniho nakypu zvaneho Plum Pudding.

Pod jejim dohledem naslednik trunu- syn Charles, vnuk William a pravnuk George michali prisady na tradicni vanocni nakyp.

Alzbeta, Charles a William postupne predali obsah svych mis Georgovi.

Bylo to velmi symbolicke a napovidajici: "Tady vidite 4 predni predstavitele soucasne monarchie a obraz jeji budoucnosti".......ostatni jsou jen komparz.

Kralovnin vanocni projev projev i video byly urceny nejen obcanum UK a dalsich 15 statu, pro nez je britsky monarcha hlavou jejich statu, ale take ostatnim 37 clenskym statum Commonwealth of Nations, Spolecenstvi Narodu.

2 2
možnosti

V50í48t 64J86ů92z91a

26. 12. 2019 1:27

Článek cca 6 řádků z projevu královny a cca 45 novinářská omáčka jen z malé části snad odrážející projev královny ... nemělo by to být Premium??

7 1
možnosti

ten projev je tady skutecne znacne ostrihany a jsou z nej jen jednotlive, nesouvisejici vety.

1 1
možnosti

Úctyhodná dáma, jejíž slova budou mít vždy velice významnou váhu. Věřím, že jednou se éra jejiho vládnutí bude nazývat po ní. Stejně jako po královně Viktorii.

11 2
možnosti

J63o10s57e83f 76V83a50c75e23k

25. 12. 2019 22:29

Zajímavé je, že nemá na stole fotografii Harryho a jeho rodiny.

2 0
možnosti

Umyslné - je v tom podobný záměr jako číst mezi řádky.

1 1
možnosti

Britové budou mít velmi brzy jiné problémy...

4 2
možnosti

O21t13a71k15a77r 77F68u59k35a

26. 12. 2019 9:44

Ti se problémů velice úspěšně zbavili.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

V Baltimoru obří loď zbořila dálniční most. Selhal motor, kolos byl neovladatelný

26. března 2024  8:17,  aktualizováno  27.3 1:10

Aktualizujeme V Baltimoru na východním pobřeží Spojených států se v pondělí zřítil čtyřproudový silniční most, do...

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 62 lidí

22. března 2024  18:41,  aktualizováno  23.3

Přímý přenos Nejméně 62 mrtvých, včetně dětí, a 146 zraněných si vyžádal ozbrojený útok v koncertním centru na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V Agrofertu kontrolují kalhotky, zda tam zaměstnankyně nemají řízek, řekl Babiš

20. března 2024  17:05

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš na tiskové konferenci popřel, že by v holdingu Agrofert byli...

K útoku u Moskvy se hlásí Islámský stát, teroristé prchli v bílém renaultu

22. března 2024  22:04,  aktualizováno  23.3 7:01

K zodpovědnosti za útok v Krasnogorsku u Moskvy se na ruské sociální síti Telegram přihlásila...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

„Ukrajinci to nebyli.“ Islámský stát ukázal video z masakru u Moskvy

24. března 2024  14:47,  aktualizováno  17:17

Islámský stát (IS) prostřednictvím zpravodajské agentury Al-Amaq zveřejnil video z pátečního útoku...

Za brutální vraždu seniorky dostali exmilenci 25 a 17 let. K činu použili i vrtačku

28. března 2024  5:50,  aktualizováno  9:55

Za brutální vraždu seniorky v Libišanech na Pardubicku poslal soud Davida Kučeru na pětadvacet let...

Případné změny v návrhu důchodové reformy by Jurečka dělal až v parlamentu

28. března 2024  5:55,  aktualizováno  9:50

Přímý přenos Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka z KDU-ČSL počítá s tím, že jeho návrh důchodové...

Za osahávání vnučky při hlídání dostal muž pět let. Dívka už dědu nechce vidět

28. března 2024  9:41

Pětiletý trest ve věznici s ostrahou dostal u Krajského soudu v Brně devětapadesátiletý muž z...

Česká muniční iniciativa je mistrovskou ukázkou psychologické operace, chválí Ukrajinci

28. března 2024  8:38

Podle ukrajinské agentury Unian je české shánění munice pro Ukrajinu mistrovskou ukázkou...