(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Vegani nás terorizují, zoufají si francouzští řezníci. Žádají ochranu

  • 276
Vegani se snaží zničit francouzskou kulturu, míní francouzští řezníci. Několikrát našli své obchody poničené graffiti či postříkané falešnou krví. Řezníci proto žádají vládní ochranu.

„Vegani nás terorizují. Chtějí zničit část francouzské kultury,“ míní ředitel  Francouzské federace řezníků Jean-François Guihard. Řezníci tak napsali vládě žádost o ochranu před militantními vegany, kteří jim ničí obchody. 

Během posledních několika měsíců vegani podle BBC postříkali patnáct obchodů falešnou krví. Řezníci také nacházejí své obchody posprejované nebo polepené veganskými samolepkami. 

Vegani podle řezníků chtějí většině lidí vnutit svůj životní styl i svou ideologii. „Zájem médií o veganský styl života je přehnaný,“ tvrdí Guihard. 

Podle zpravodajky BBC Lucy Williamsonové nejsou takové incidenty ve Francii novinkou. Jeden řezník musel před 20 lety uzavřít svůj obchod právě kvůli veganům. 

V důsledku snížení prodeje masa se řezníci odvolávali v posledních týdnech k vládě prezidenta Emmanuela Macrona. Chtějí zabránit „anti-masovým“ opatřením. Výrobci potravin chtějí zakázat používání výrazů jako jsou například filet, slanina či steak pro jiné než masné výrobky. 

Veganský francouzský aktivista dostal v březnu podmíněný trest odnětí svobody. Na Facebooku totiž napsal, že zabití řezníka islamistou byla spravedlnost  (psali jsme zde: Vegan měl s řezníkem zabitým při útoku „nulový soucit“, hrozí mu vězení).


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue