V USA se soukromý tryskáč zřítil na domy, jsou nejméně dva mrtví

  • 4
V americkém státě Indiana se v neděli zřítil soukromý tryskový letoun na tři domy. Podle konečné bilance záchranářů zahynuli dva ze čtyř lidí na palubě letounu. Zbylí dva cestující byli zraněni, stejně jako jeden člověk na zemi. S odvoláním na úřady to v pondělí uvedla agentura AP.

Letoun typu Beechcraft Premier letěl z Tulsy a zřítil se u města South Bend. Poškodil dva domy a ve třetím skončil.

Nemocnice přijala tři zraněné, z nichž jeden je ve vážném stavu. Neví se však, zda je to cestující letounu, či obyvatel jednoho z domů.

Podle prvních poznatků měl stroj před havárií technické problémy. Policie evakuovala kolem 200 lidí, kteří bydlí v okolí dopadu letounu.

"Záchranná operace pokračuje. Dům se zřítil a je to tam velmi nebezpečné. Před vstupem dovnitř musíme zbylé stěny podepřít. Situace je o to nebezpečnější, že je zde rozlité letecké palivo," řekl představitel hasičů John Corthier.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video