Zbožného taxikáře našla policie ukřižovaného v lomu (4. května 2011)

Zbožného taxikáře našla policie ukřižovaného v lomu (4. května 2011) | foto: AP

V Jižní Koreji našli ukřižovaného muže, svoji smrt sledoval v zrcadle

  • 80
V Jižní Koreji našli v pondělí tělo ukřižovaného muže. Ruce a nohy měl přibity k dřevěnému kříži, na hlavě měl trnovou korunu, popsala tamní policie. Tělo ve spodním prádle bylo v opuštěném kamenolomu. Fanatický křesťan se zřejmě ukřižoval sám, policie ale nevylučuje ani vraždu.

Jihokorejská policie ukřižované tělo osmapadesátiletého taxikáře objevila v neděli v opuštěném kamenolomu u města Mungjong. Na sobě měl jen spodní prádlo, v hrudi a krku měl ránu a paže a břicho měl ovázány nylonovými strunami, přiblížil mluvčí provinční policie.

Z rukou a nohou mu vyčnívaly kovové hřeby, na hlavě měl trnovou korunu a na zádech stopy po bičování. Po stranách hlavního kříže byly vztyčeny dva menší kříže a před umučeným mužem leželo zrcadlo, ve kterém mohl pozorovat své utrpení.

"Na místě činu jsme našli papíry s návodem jak sestrojit kříž a provést ukřižování," řekl agentuře AFP policejní důstojník pod podmínkou anonymity. Sousedi popsali pana Kima jako člověka, který byl fascinován křesťanstvím. Podle pastora měl až fanatické názory.

Vrtačkou do masa

Policie čeká na expertizu soudního znalce, která má objasnit, kdy přesně a jak muž zemřel. Podle předběžných závěrů vykrvácel po provrtání dlaní vrtačkou. Policii zbývá zjistit, jestli si to udělal sám, nebo jestli mu na kříž někdo pomohl.

Ukřižování Ježíše si křesťanský svět připomínal o Velikonocích předminulý týden. Při té příležitosti se ve světě jako každoročně konala různá ztvárnění ukřižování. Na Filipínách desítky věřících absolvují sebebičování a několik se jich tam vždy na Velký pátek nechává na několik minut ukřižovat (více čtěte zde).

Scenérie ukřižování Ježíše Krista bývá na základě Bible zobrazována tak, že po stranách Ježíšova kříže jsou dva ukřižovaní zloději. Ježíš má na hlavě trnovou korunu a přes bedra kus sukna. Na hrudi ukřižovaného Ježíše zeje díra od kopí římského vojáka Longina.

Mungjong, Jižní Korea

Mungjong, Jižní Korea

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video