Doktor Bing Liu

Doktor Bing Liu | foto: University of Pittsburgh

V USA zavraždili vědce na stopě koronaviru, stal se obětí zločinu z vášně

  • 327
V americkém Pittsburghu zastřelili vědce, který byl podle svých kolegů na stopě „velmi významným objevům“ ve výzkumu koronaviru. Profesor čínského původu Ping Liou zemřel ve svém bytě. Policie nedaleko místa činu našla tělo pravděpodobného vraha. Vědec se pode dosavadních zjištění stal pravděpodobně obětí zločinu z vášně. Okolnosti vraždy se však stále vyšetřují.

O úmrtí svého kolegy informovala Pittsburghská univerzita, která slibuje, že dokončí jeho výzkum, aby uctila jeho odborné kvality. Sedmatřicetiletý Liou zkoumal buněčné mechanismy koronavirové infekce a údajně byl na stopě významného objevu.

„Byl trpělivý, inteligentní a velmi vyzrálý. Bude nám velice chybět,“ vzkazuje univerzita a pozůstalým vyjádřila upřímnou soustrast. Vědec po sobě zanechal manželku, která v době incidentu nebyla doma, a rodiče žijící v Číně. 

Podle CNN Liou zemřel o víkendu ve svém bytě poté, co na něj vrah vypálil několik ran a zasáhl jej do hlavy, krku, hrudníku a dalších částí těla. 

Vyšetřovatelé později podle listu Pittsburgh Post-Gazette uvedli, že se Liou zřejmě stal obětí zločinu z vášně, protože byl společně s vrahem zapojen do milostného trojúhelníku. 

Podle stanice NBC vědce zabil šestačtyřicetiletý Chao Ku, jehož tělo se později našlo v nedaleko stojícím autě. Policie uvedla, že útočník zřejmě spáchal sebevraždu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video