Jednotky SWAT v kalifornském San Gabriel přijíždějí k místu, kde se zabarikádoval ozbrojený muž. (6. června 2019) | foto: ČTK

Na předměstí Los Angeles bojoval muž s policií, ta ho nakonec zastřelila

  • 22
V kalifornském městě San Gabriel nedaleko od Los Angeles se ve středu odehrávaly scény jako ze špatného akčního filmu. Policie zde několik hodin bojovala s mužem, který se zabarikádoval v domě, který poté zapálil.

Incident začal krátce po poledni místního času, když lidé ze sousedství zavolali policii. Měli podezření, že dochází k domácímu násilí nebo nějakým výtržnostem. Poté co policie dorazila, padly první výstřely. Muž, jehož identita není známá, na strážníky vystřelil jako první a poté se zabarikádoval v domě. 

Kalifornská média spekulují, že jde o bezdomovce, který nejspíše napadl někoho ze svých příbuzných. Měl u sebe minimálně pistoli a brokovnici. Z domu poté na policisty střílel z oken. 

Ti se ho poté několik hodin pokoušeli přemluvit, aby se vzdal. Muž však neuposlechl a dům zapálil. Poté se odehrávali scény jako vystřižené z akčního filmu. Kamery ho zachytily, jak se s cigaretou v ústech a pistolí v ruce plazí pod autem zaparkovaným na dvoře. Také kolem sebe házel nalezenou pyrotechniku, která pak vybuchovala v okolí domu. 

Poté, co se opět schoval dovnitř domu, pokusila se ho policie dostat ven pomocí slzného plynu. Ten do okna domu vhodil dálkově ovládaný robot. 

07.června 2019 v 03:20, příspěvek archivován: 07.června 2019 v 11:29

VIDEO: #WATCH Fireworks start to go off in the yard of a San Gabriel home where a suspected armed man remained barricaded inside. https://t.co/Txm6VFqpU6 https://t.co/Z07NHjm3VS

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

#WATCH Fireworks start to go off in the yard of a San Gabriel home where a suspected armed man remained barricaded inside. https://t.co/Txm6VFqpU6 https://t.co/Z07NHjm3VS

Muž se nakonec objevil v zadním vchodu do domu s brokovnicí v ruce. V ten moment ho zasahující policisté zastřelili. 

Incident způsobil značné dopravní komplikace obyvatelům okolí, protože kvůli němu byla uzavřena nedaleká dálnice. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video