Viceprezidentka Kamala Harrisová

Viceprezidentka Kamala Harrisová | foto: Reuters

Očkované moderátorky covidu neunikly. Viceprezidentka ve studiu být nemohla

  • 80
Dvě moderátorky amerického televizního pořadu The View měly pozitivní test na covid-19. Viceprezidentka USA Kamala Harrisová v jejich show měla poprvé od nástupu do úřadu vystoupit v živém rozhovoru přímo ze studia. Kvůli nákaze moderátorek se však studiové premiéry tak nedočkala.

Harrisová měla ve svém prvním rozhovoru ze studia hovořit o široké škále témat, od imigrace až po potraty. Těsně před začátkem vysílání však musely dvě moderátorky, Anna Navarro a Sunny Hostin, odejít. Obě jsou přitom již dlouho plně očkované.

„Na poslední chvíli jsme zjistili, že mají pozitivní testy,“ řekla další z moderátorek Joy Behar. Místo premiérového vystoupení ze studia tak nakonec první viceprezidentka v historii USA poskytla rozhovor na dálku. Nikdo totiž nechtěl riskovat případné šíření nákazy.

Harrisová před začátkem show nepřišla do kontaktu s žádnou z moderátorek. Její další program tak může pokračovat beze změn. Ještě ten samý den se viceprezidentka setkala s lídry Indie, Austrálie a Japonska.

Na vládu prezidenta Joea Bidena se snesla silná vlna kritiky poté, co nechal deportovat stovky migrantů z Haiti čekajících na americko-mexické hranici. Haiti je nejchudší zemí západní polokoule. Harrisová v pořadu The View řekla, že Spojené státy „musí udělat více“ na podporu Haiťanů v jejich domovské zemi.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video