ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Žena si fotila selfie se zbraní, střelila při tom malého synovce do břicha

  • 96
Devatenáctiletá žena, která v úterý večer hlídala svého desetiletého synovce, našla v bytě v texaském Houstonu zbraň. Když si s ní začala fotit selfie, zbraň vystřelila a zasáhla chlapce do břicha. Dítě bylo v kritickém stavu převezeno do nemocnice, podle tamní policie se ale zotaví.

Podle texaských úřadů si žena myslela, že zbraň není nabitá. Začala s ní proto pózovat a fotit si takzvaná selfie. Zbraň však vystřelila a zasáhla desetileté dítě do břicha, píše CNN.

Šerif Ed Gonzales na svém twitterovém účtu informoval, že dítě bylo převezeno do nemocnice v kritickém stavu. Vrchní státní zástupce Thomas Gilliland CNN řekl, že chlapcův stav se po operaci zlepšil. Dodal, že policie celý případ vyšetřuje.

„Střelné zbraně jsou nebezpečné, takže buďte opatrní, aby se neopakovala taková věc,“ upozornil Gilliland. „Pořizování selfie se zbraní nebyla ta nejlepší činnost, která se mohla dít,“ dodal.

Neúmyslné zabití zbraní a zabití zbraní, kterým šlo předejít, tvoří podle americké Národní rady pro bezpečnost jedno procento všech smrtí spojených se zbraněmi ve Spojených státech.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video