Tragická nehoda, napsal Baldwin. V rekvizitní zbrani byl jeden ostrý náboj

  • 386
V rekvizitní zbrani, kterou Alec Baldwin zastřelil kameramanku při natáčení westernu Rust, byl jeden ostrý náboj, uvedly odbory. Byla to tragická nehoda, mám zlomené srdce, reagoval samotný herec. S vyšetřovateli plně spolupracuje. Podle šerifa je herec „svobodný muž“ a může cestovat bez omezení.

„Herec v hlavní roli náhodou vystřelil jeden ostrý náboj, přičemž zasáhl jak hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou, tak režiséra Joela Souzu,“ uvedly odbory v oběžníku pro své členy podle serverů Variety a IndieWire.

Nehoda se stala při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku. Herec v pátek na Twitteru událost označil za „tragickou nehodu“. „Není slov, která by vyjádřila můj šok a smutek z té tragické nehody, která vzala život Halyně Hutchinsové, manželce, matce a námi všemi hluboce obdivované kolegyni,“ napsal.

Podle svých slov je v kontaktu s manželem zastřelené kameramanky. „Mám zlomené srdce,“ dodal a zmínil jejího muže, syna a všechny, kteří „Halynu znali a milovali“.

Hutchinsonová byla po nehodě transportovaná vrtulníkem do nemocnice. Tam ji prohlásili za mrtvou. Zraněn byl i režisér Joel Souza. Herečka Frances Fisher, která ve filmu hraje, na Twitteru uvedla, že jí „Souza poslal zprávu, že už je z nemocnice venku“. Baldwin byl podle policie „rozrušený a v slzách“.

Spoluproducentem westernu je i český filmový producent Petr Jákl. „To, co se stalo, je obrovská tragédie a nemůžu sdělit žádné detaily,“ uvedl Jákl. Natáčení snímku nebyl osobně přítomný.

„I kdybych tam ale byl, tak by nebylo možné této tragédii zabránit. Slepé náboje mají na starosti zbrojíři a plně za to odpovídají,“ vysvětlil producent.

„Je mi strašně líto Aleca, protože zažít něco takového je nepředstavitelné,“ dodal. Doufá v to, že zraněný režisér filmu se brzy uzdraví. Zároveň vyjádřil svou účast pozůstalým po zastřelené kameramance. 

„Když si představím, že by mé rodině dal někdo během natáčení zprávu, že se už nevrátím, tak je mi opravdu úzko,“ říká Jákl.

Herec Alec Baldwin při natáčení zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

Úřad šerifa v Santa Fe uvedl, že v souvislosti s incidentem zatím nebyl nikdo zatčen a nebyla vznesena žádná obvinění. Detektivové zahájili vyšetřování a vyslýchají svědky. 

„Vyšetřování stále aktivně pokračuje,“ řekl mluvčí šerifa Juan Ríos. Podle něj se nyní vyšetřování soustřeďuje na to, jakým typem munice se střílelo. K samotnému Baldwinovi řekl, že může cestovat. „Je to svobodný muž,“ dodal.

Produkční společnost v prvním prohlášení pár hodin po incidentu uvedla, že „na place filmu Rust v Novém Mexiku došlo k nehodě, která zahrnovala selhání rekvizity pistole s prázdnými náboji“.

„Všichni herci a celý štáb jsou dnešní tragédií úplně zničení, rodině Halyny a jejím blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Natáčení filmu jsme zastavili na neurčito a při vyšetřování plně spolupracujeme,“ dodala produkce.

Rust je westernový snímek z pera režiséra Souzy, na kterém se jako koproducent podílí i Baldwin. Herec známý z filmů Manželství, Podnikavá dívka či Beetlejuice ve westernu obsadil roli psance Harlanda Rusta, který přispěchá na pomoc svému třináctiletému vnukovi odsouzenému na smrt. Příběh je zasazen do 80. let 19. století.

Tragická smrt připomněla incident z roku 1993, kdy po zásahu ostrým nábojem z rekvizitní zbraně ve svých 28 letech zemřel herec Brandon Lee při natáčení thrilleru Vrána. Ještě předtím, v roce 1984, se tragicky zabil herec Jon-Erik Hexum. Střelil se do hlavy při natáčení scény, ve které hrál takzvanou ruskou ruletu.

Kameramanka Hutchinsová na place dva dny před tragickou nehodou:

One of the perks of shooting a western is you get to ride horses on your day off:)

19. října 2021 v 22:11, příspěvek archivován: 22. října 2021 v 18:46
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video