Rodina držela děti v dřevěných klecích. (15. ledna 2020)

Rodina držela děti v dřevěných klecích. (15. ledna 2020) | foto: Lee County Sheriff's Office Investigations

Rodina v USA zavírala děti do dřevěných klecí, nejmenšímu bylo osm měsíců

  • 147
Americká policie zachránila pět dětí ve věku od osmi měsíců do jedenácti let ze spárů jejich matky a prarodičů v Alabamě. Rodina opakovaně celé hodiny držela děti v podomácku vyrobených dřevěných klecích. Strážníci všechny tři podezřelé zadrželi.

Vyšetřovatelé z policejního oddělení v alabamském okrese Lee v pondělí provedli domovní prohlídku u rodiny z města Smiths Station, a to na základě několika udání, že tam pravděpodobně dochází k týrání či zneužívání dětí.

Pohled, který se policistům na místě naskytl, je šokoval. Uvnitř domu objevili čtyři zanedbané děti ve věku tří, čtyř, deseti a jedenácti let. Sousedé je upozornili také na osmiměsíční dítě, které však nebylo v domě zásahu doma.

„Na místě jsme našli jsme dvě masivní dřevěné klece, na kterých byly poklopy a zámky. Rodina tam děti zavírala při různých příležitostech,“ uvedlo policejní oddělení s tím, že všech pět dětí je v bezpečí u sociální služby. Policie následně na Facebooku zveřejnila fotografie z místa a portréty rodiny.  

Alabamské úřady podle listu The Independent zadržely třicetiletou matku dětí Kyllu Mannovou, která čelí obvinění ze zneužívání dětí a jejich ohrožení.

Ve vazbě skončila také její šestašedesátiletá matka Pamela Bondová a devětašedesátiletý otec James Bond, kteří rovněž čelí obvinění ze zneužívání a ohrožení dětí. Prarodiče navíc po příjezdu policie manipulovali s důkazy.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video