Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Otočte to do Soči. Opilec chtěl unést letadlo, muselo přistát v Turecku

  • 12
Turecké stíhačky přinutily k přistání v Istanbulu letadlo, které se pokusil unést opilý ukrajinský cestující. Letoun turecké společnosti Pegasus odstartovalo z ukrajinského Charkova, informovala agentura AFP.

Turecká zásahová jednotka pak muže zadržela. Letadlo se 110 cestujícími na palubě podle tureckých médií odstartovalo z ukrajinského Charkova a letělo do Istanbulu. Ukrajinský pasažér tvrdil, že je v letounu bomba a prý pohrozil vyhozením stroje do povětří, pokud nezamíří do Soči.

Podle turecké agentury Dogan, kterou cituje Reuters, byl cestující opilý. Informaci o požadavku letět do Soči poskytl podle turecké televize NTV činitel tureckého ministerstva dopravy. Jiné nejmenované zdroje tuto informaci popírají. 

Letadlo bylo odstaveno na bezpečný okraj istanbulského mezinárodního letiště. Po zadržení původce incidentu začala policie stroj prohledávat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video