Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Kerčský incident. Jedna událost ze dvou různých pohledů

Nedobré vztahy mezi Moskvou a Kyjevem prodělaly před několika dny další krizi, když byla v Černém moři ruským námořnictvem napadena a zadržena tři ukrajinská vojenská plavidla. Popis událostí podávaný oběma stranami konfliktu se jako obvykle liší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I71v52o 48H90o89n66s20i65g

12. 12. 2018 0:17

To si v tom Rusku hřáli na prsou pěkného Votápka.

1 0
možnosti

L68u74b83o 18M10a64c19h45o

10. 12. 2018 0:55

u inej diskusie:

"Pan Votápek nikde neuvádí, kde pracoval před listopadem 1989. Může potvrdit (či vyvrátit-obávám se,že těžko),že mu posluchači na ČVUT za jeho angažováný výklad marxismu-leninismu přezdívali Rudý Voloďa? Nyní v TV vystupuje jako silný antikomunista. Nebyl snad před listopadem majitelem rudé knížky? Díky za pravdivé odpovědi Voloďo!"

2 0
možnosti

L21u67b39o 15M39a10c30h93o

10. 12. 2018 0:42

citát z PL:

"neuvěřitelný úkaz na aktuální mediální scéně:

„Jde o zrod samozvaného odborníka na Rusko, inženýra Vladimíra Votápka. Ten titul nezmiňuji pro nic za nic. Kvalifikací pana inženýra je elektrotechnika, kterou vystudoval na ČVUT. Vedle toho se od roku 2006 angažoval ve společnosti EPSI Research, která monitoruje služby bankovních institucí,“ rekapituluje pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský dráhu muže, jehož veřejnoprávní média často využívají pro komentáře k Ruské federaci.

Emotivně protiruské vyjádření hosta Radiožurnálu

Zkušenost s Ruskem mu ale přiznává. „Pravda, předtím byl konzulem v Sankt Peterburgu. O úspěšnosti jeho mise se nedá nic zjistit, nicméně skončila již před osmi roky. Odborník na Rusko se však z inženýra Votápka stal až v poslední době. Tentokrát jsem jeho unikátní výroky zaznamenal ve vysílání Radiožurnálu v úterý tohoto týdne,“ vzpomíná mediální odborník na vysílání veřejnoprávního rozhlasu, v němž měl Vladimír Votápek zhodnotit projev prezidenta Putina namířený proti americkým intervenčním tendencím v ukrajinských událostech, proti mezinárodním sankcím a dalšímu politickému zastrašování Ruska.

2 0
možnosti

L16u14b48o 73M38a28c63h41o

10. 12. 2018 0:43

„Elektrotechnik Votápek ve svém hodnocení učinil z ruského prezidenta do slova a do písmene psychopata a prohlásil, že jeho slova nezasluhují jinou než psychologickou analýzu. Nicméně sám Votápek nepřidal k tématu ani jediný argument. Jeho vyjádření bylo velmi bojovně, až emotivně protiruské, v podstatě papouškoval základní teze bruselské a washingtonské propagandy. Nejzajímavější bylo, že Votápek opakovaně – asi čtyřikrát – uvedl, že Rusko ́se izoluje od moderního světa ́,“ poznamenává Petr Žantovský. Redaktor Českého rozhlasu zjevnou propagandu nenaboural

Z odpovědi Vladimíra Votápka se dalo vyčíst, že slovem „moderní“ máme asi rozumět právě osu Brusel-Washington. „Co je na ní však ́moderního ́, pan Votápek cudně zamlčel. Prostě bezobsažně šermoval floskulí ́moderní ́ asi jako Jakeš kdysi floskulí ́socialismus ́. Ale mimochodem sama představa, jak se Rusko v čele s Putinem ́izoluje ́ od – řekněme spíše důležitého – světa, je směšná,“ tvrdí mediální analytik.

2 0
možnosti

pan Votápek je mistr překroucení, nyní tvrdí jiné informace o směru plavby lodí, než bylo v konfliktu oznámeno...nevím, kdo ho takto naviguje, jeho manipulačního postupu jsem si všimla již dříve8-o

2 1
možnosti

Po dlhom čase sa nám tu znova objavil pán Votápek už som si myslel, že dostal rozum a do takýchto vecí sa už miešať nebude. Mne sa páčia tie slová medzinárodné spoločenstvo. Ono to vyznieva ako keby bolo kompaktné. Ale ono není. Čásť štátov ktoré sú závislé na západnej pomoci a tie tzv. vazalské ako EÚ neuznávajú, že Krym je ruský a niektoré že je. Podobne, ako je to s Kosovom.

Zmluva medzi Ruskom a Ukrajinou o plavbe Kerčským prielyvom, ktorá platí a žiadna strana ju nezrušila ukladá, že plavbu riadí kerčský prístav. A ten nedal týmto lodiam povolenie na preplávanie. Inak to neide ani pomenovať ako tak, že na niekoho príkaz si chceli ukrajinci preraziť cestu násilne. Pritom ako sami priznali, narušili ruské výsostné vody, čo autor komentáru opomenul uviesť, to ale potvrdzuje aj zverejnený satelitný záznam plavby zadržaných lodí. Zneho je jasné, že aj keby bol Krym ukrajinský, aj tak by došlo k narušeniu suverenného ruského teritória.

Autor by mal zverejniť opravy podľa skutiočnosti, alebo zmeniť názov komentáru.

6 2
možnosti

Pan Votýpka zapomněl připomenout že v únoru UA zadržela ruský tanker a zavřela posádku a ruskou loď nyní dala do dražby,poté zadržely další ruskou loď a Rusko potom začalo provádět kontroly lodí v kerčském průlivu,no hold ta kontrola někdy trvá ale je podle předpisů;-D

7 1
možnosti

UA lodě nebyly zadrženy při cestě zpět do Odessy, leč když se pokusily uniknout do Gruzie. Viz. souřadnice:

http://aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=11&sid=aed2bfc3db90a560cf414645ed14ea6f&start=1650#p74475

Rusové již 5 dní před incidentem nepovolovali vstup UA lodím před úžinu. Nyní je jich tam již nakupeno 35, některé z nich čekají již 12 dní na povolení průjezdu pod arkou mostu (jediné místo, kudy jde Kerčským půlivem ppoplout).

Incident může RF využít k úplnému uzavření vstupu UA lodím. Jako odveta za zlovolné uzavření Krymského vodního kanálu:

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/krym-vysycha-lesy-se-meni-ve-vyprahlou-pudu-premier-zada-mos/r~577b481688fc11e88bcd0cc47ab5f122/

diskuze na Primě mezi Martinem Kollerem (voj.expert) a Vojtěchem Boháčkem (politolog, novinář) ohlkedně incidentu (36 min.):

https://www.facebook.com/ftvprimazpravodajstvi/videos/255841491723767/ww.facebook.com

0 0
možnosti

Keby chceli uniknuť, tak by im zrejeme stačilo po obvyklej námornej trase vyplávať do medzinárodných vod a nie sa motať niekoľko kilometrov od trasy v ruských vodách.

1 0
možnosti

Tady asi hodně lidí nechápe psaný text. Já tam prostě vidím popis dvou úhlů pohledu. Nejdřív je popsáno co se stalo, pak jak to inerpretuje UA a hned za tím verze RF. Je to sice velmi stručné ale je to tam.

1 2
možnosti
Foto

kdo má sílu ten má pravdu , funguje to u američanů ,a jak vidno i u rusáků a co s tím kdo udělá ? NIC , Ukrajina je rozbuška ale kdykoliv poradci prezidenta vypotí nějaký extra nápad a zapálí zápalnou šňůru Putin jim jí s úsměvem zalije vodou a to se nedá okecat , prostě sice tam amíci navezli hromadu tanků ale než vycvičí ukrajince v ovládání tak jim dojde že nemají pro tanky palivo a až se pokusí zavelet k útoku na rusko tak jim většina vojáků dezertuje , každá mince má dvě strany jedna by ráda útočila ale ta druhá se do toho moc nehrne to je ta která si pamatuje jak ještě v šedesátých letech honily rusáci benderovce a střílely je jako škodnou

1 0
možnosti

J63o22s17e45f 94B47a55b81k68a

29. 11. 2018 18:35

Pokud se případu ujme Votápek, je případ, jak říká inspektor Trachta, prakticky vyřešen;-)

5 1
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Pořadatelka nahé párty dostala v Rusku pokutu, provinila se kritikou války

25. dubna 2024  15:14

Moskevský soud ve čtvrtek uložil pokutu 50 tisíc rublů (asi 12 750 korun) televizní moderátorce a...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

POLITICKÝ DIÁŘ: Pověstná „střídačka“ ODS a Kupkův úspěch na kongresu

25. dubna 2024

Premium Byť se před čtrnácti dny na kongresu ODS v Ostravě téměř nic nestalo (natož aby šlo o něco...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:56

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...