Diskuze

„Heydrichův“ kabriolet se v aukci neprodal, 10 milionů těsně nestačilo

Mercedes 320, ve kterém údajně během atentátu cestoval Reinhard Heydrich, zůstává v Dánsku. Zájemce za něj v aukci nabídl v přepočtu 10,5 milionu korun, což ovšem nestačilo. Redakci iDNES.cz to sdělil majitel Lauritz Lauritzen. Podle historiků se nedá s jistotou určit, zda je to protektorův vůz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LG

Tenhle Mercedes možná opravdu byl tím Heydrichovým, osobně k tomu mám největší důvěru. Většinou o všem rozhodují drobnosti, a těch, které svědčí ve prospěch Dánova tvrzení, je mnoho. Pokud tedy nekecá a sám automobil účelově nezrekonstruoval právě do této podoby. Českému nalezenci zase tyto důležité detaily chybí a proč by se někdo zbavoval lepší výbavy? Stejně asi nikdy s jistotou nebude moci nikdo potvrdit jestli je to ten, či onen vůz. Co ale jisté je - je to krásné auto! I po tolika letech je pořád stejně výjimečné. Dokonalost, ať už v něm jezdil kdokoliv, tu cenu má i tak...

0 0
možnosti
PS

Pravost toho pravého Heydrichova vozu se dá zřejmě velmi dobře dokázat - protože má vůz dřevěný podvozek a výbuch rozmetal malé kousky kovu poměrně daleko, musejí být i zasekané v podvozku.

0 0
možnosti
DN

A pokud by při opravě byly ty dřevěné části poškozené výbuchem nahrazeny novými tak by to znamenalo, že v něm Heydrich nejel ? :)

0 0
možnosti
Foto

Který Lojza v tom autě jezdil, je snad bezpředmětné. Můj soused na Hradešíně, bývalý opravář Tatry, měl nejméně pět sešrotovaných Tater 613, všechny s proprděným pravým zadním sedadlem, po bafuňářích KSČ. Mohl na nich vydělat milióny, kdyby přidal historku o Gustávovi H. nebo Miloušovi Mikešovi, Karlu Gottovi, Indrovi, BiŁakovi, měl celkem pět možností.

Chudák neměl fantazii, uměl ta auta jenom opravovat.

0 0
možnosti

Protektor v onom autě zcela jíte nejel, říšským protektorem byl Konstantin von Neurath.. Reinhard Heydrich byl pouze Zastupující říšský protektor

6 0
možnosti
MB

Hezky vecer, to byla bohuzel nutna zkratka, v perexu me tlaci pocet znaku, vic uz se nevejde. Cely nazev funkce je v tele clanku. Fakticky spatne ale spojeni "protektoruv vuz" neni, pouzival ho vzdy ten, kdo tu funkci prakticky vykonaval, puvodne to byl Neurathuv mercedes.

0 0
možnosti
PM

P64e81t14r 17M57l40á76d19e81k

25. 5. 2015 17:34

Kdyby nebyl hamoun, mohl mit 10 mega v ceskych ... misto toho mu zustalo auto, v kterem mozna jel a mozna nejel Heydrich ...

1 0
možnosti
JP

On ty penize vubec nepotrebuje, ale tou aukci se mu dostalo medialniho zviditelneni.

2 0
možnosti
BH

Rudolf II. by koupil všechny exempláře.

"Langu, kdybychom tak věděli, který je ten pravý, tak bychom si ten pravý nechali a ty nepravé bychom prodali za pravé. Ale co kdyby ten pravý byl taky nepravý? A tak si je necháme všecky, ať jsou pravé nebo nepravé..."

11 0
možnosti
LM

Příjde mi zvrhlé dražit veterána a přiživovat se na tom, že v něm jezdil nacistický pohlavár... Přemrštěné ceny bych pochopil kdyby to bylo auto nějaké filmové, nebo hudební legendy... Ale když jde o auto válečného zločince? RvRvRv

2 3
možnosti
DB

Proč ne? Mohla by to například koupit EU, pro cesty komisařů po europrotektorátech, y se to docela hodilo a bylo by to stylové.

6 0
možnosti
Foto

J75i57r23k57a 24H68o64n29c27ů

25. 5. 2015 17:03

Jeho majitel je totiž přesvědčený, že právě v jeho voze byl 27. května 1947 smrtelně zraněn zastupující říšský protektor Čech a Moravy, prominentní nacista Reinhard Heydrich.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/udajny-heydrichuv-mercedes-prodan-v-aukci-fg7-/zahranicni.aspx?c=A150525_113633_zahranicni_mlb

Kdy že byl ten Heydrich zraněn? Opravte si to ... ;-D

4 0
možnosti
MB

Omlouvám se, člověk přepíše dějiny a vůbec si toho nevšimne.

2 0
možnosti