(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Učitelka s nůžkami se vrhala na žáky, jednoho stříhala za zpěvu hymny

  • 62
Žáci kalifornské střední školy se stali účastníky velmi stresujícího incidentu, jehož původcem byla jejich vlastní učitelka. Žena s nůžkami v ruce před zraky třídy stříhala jednoho ze studentů, další se před ní dali na útěk. Na podivnosti celé situaci přidává fakt, že učitelka při stříhání zpívala americkou hymnu.

Podivné počínání kantorky školy v kalifornském městě Visalia natočili žáci na mobilní telefony a umístili na internet. Dvaapadesátiletá Margaret Gieszingerová po události přišla o práci, navíc čelí několika obviněním z trestných činů. Body se týkají například týrání dětí, odpírání svobody či napadení.

Gieszingerové teď hrozí až tři a půl roku vězení, pokud se prokáže vina ve všech bodech, uvedlo místní státní zastupitelství podle CNN. Učitelku chemie zatkla policie ve středu po zveřejnění videa, v pátek ji však po složení kauce 100 tisíc dolarů propustili. Sama Gieszingerová popírá jakoukoli vinu.

08.prosince 2018 v 07:30, příspěvek archivován: 09.prosince 2018 v 16:50

VIDEO: Video Facebook Vanessa Vasconcelos ABC30 8. 12. 2018 7:30

Pro zobrazení videa musíte mít zapnutou podporu JavaScriptu

Watch as frightened high schoolers run out of Margaret Gieszinger's chemistry class after she starts chasing after kids to cut their hair. This happened Wednesday morning at University Preparatory High School in Visalia. Students tell me this wasn't the first time Gieszinger had an apparent breakdown. More at 11 on ABC30 Action News

Video zachycuje učitelku s nůžkami, která po třídě požaduje dobrovolníka. Svědkové vypověděli, že ten den označila jako „den stříhání.“ Poté jeden z chlapců s nedůvěrou usedne na židli a Gieszingerová mu začne odstřihávat chomáče vlasů, zatímco v nesprávném pořadí zpívá sloky státní hymny.

„Nemohl uvěřit, co se to děje. Upřímně nevěděl, co dělat,“ řekl chlapcův právník Mark Vogt. „Byl však naprosto vyděšený. Řekl si: buď to budu já, nebo si vybere někoho jiného. A jak je z videa patrné, přesně to se pak stalo,“ dodal. Chlapec po chvíli vstal a učitelka svou pozornost obrátila k ostatním. „Neskončila jsem. Kdo je další?,“ ptá se na videu.

Studenti v tu chvíli začali před dál zpívající Gieszingerovou prchat. Dívka, kterou si vybrala jako další „oběť“, se už stříhat nenechala a žáci postupně z učebny utekli.

Někteří žáci později vypověděli, že to nebyl první zvláštní incident s jejich učitelkou. Škola už slíbila, že se Gieszingerová za její katedru nevrátí, nyní má zákaz se k škole vůbec přibližovat. Co ji k tak zvláštnímu počínání vedlo, není jasné.

„Bezpečnost studentů ve škole bereme velice vážně. Nyní přezkoumáváme všechny dostupné informace, na jejichž základě vyneseme náležitý verdikt,“ stojí v prohlášení místního úřadu pro vzdělání.

Chování Gieszingerové překvapilo jejího manžela, podle něj na ní vůbec nesedělo. „Nic takového nikdy nedělala, taková ona prostě není. Nevím, co jí to popadlo a už vůbec netuším proč,“ uvedl. Za možnou příčinu označil stres.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue