Záchranáři prohledávají trosky testovacího rychlovlaku TGV, který vykolejil...

Záchranáři prohledávají trosky testovacího rychlovlaku TGV, který vykolejil nedaleko Štrasburku (14. listopadu 2015). | foto: Vincent KesslerReuters

U Štrasburku vykolejil zkušební vlak TGV, zemřelo nejméně deset lidí

  • 39
Nedaleko Štrasburku na východě Francie vykolejil v sobotu při zkušební jízdě rychlovlak TGV, převrátil se na bok a začal hořet. Podle posledních informací zahynulo nejméně deset lidí. Nehodu podle státních drah zřejmě způsobila nadměrná rychlost.

Podle webu Dernières Nouvelles d’Alsace místní úřady uvedly, že v obci Eckwersheim při zkušební jízdě vykolejila vlaková souprava. Neštěstí se stalo na druhé větvi vysokorychlostní železniční trati mezi Paříží a Štrasburkem. Provoz by na ní měl začít v dubnu příštího roku.

V soupravě jelo 49 techniků francouzských státních drah SNCF. Zranění utrpělo 32 lidí, stav 12 z nich je vážný. Podle agentury AFP jde o nejvážnější nehodu od chvíle, kdy byly rychlovlaky v roce 1981 uvedeny do provozu.

Nehodu zapříčinila vysoká rychlost. Zatím ale nelze říct, proč se stroj takto rychle pohyboval, uvedla podle agentury Reuters místní prefektura.

Z fotografií je patrné, že lokomotiva skončila v říčním kanálu podél kolejí. Část soupravy údajně začala hořet. Zraněné přepravil vrtulník. Na místo zamířily desítky vozů záchranářů a skupina policejních potápěčů.

14.listopadu 2015 v 16:32, příspěvek archivován: 14.listopadu 2015 v 17:17

Vue aérienne du déraillement d'une rame TGV à Eckwersheim, à l'approche de Strasbourg. Sans doute des blesssés. pic.twitter.com/JUHzQEZZPB

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue