Otevřít popis
Zavřít popis

PAROHÁČI. Stádo sobů je hnáno do obory v severoruském Něneckém autonomním okruhu. Pro etnikum Něnců je chov sobů po staletí hlavním zdrojem obživy. V regionu se nachází největší sobí populace na světě, která v roce 2000 dosahovala jednoho milionu kusů. V důsledku změny klimatu a industrializace v oblasti se však stádo zmenšilo o čtyřicet procent.


Autor: Sergei KarpukhinReuters