V Utahu havaroval turistický autobus. Čtyři lidé zemřeli, patnáct se zranilo

  • 5
Při páteční nehodě turistického autobusu poblíž národního parku Bryce Canyon v Utahu ve Spojených státech amerických zahynuli nejméně čtyři lidé, až patnáct dalších se vážně zranilo. Autobus podle dálniční policie převážel čínsky hovořící turisty.

Nehoda se stala v ranních hodinách u dálničního odpočívadla, zhruba jedenáct kilometrů od vjezdu do národního parku Bryce Canyon. Silnice byla po nehodě uzavřena, příčina nehody se vyšetřuje.

Na palubě autobusu bylo v době nehody 31 lidí, píše BBC. S transportem zraněných do nemocnice pomáhaly podle webu i tři vrtulníky.

Místní, kteří mluví čínsky, byli požádáni o pomoc s překladem v nemocnicích, kam byli rozvezeni zranění.

Bryce Canyon je známý lesy pískovcových skalních věží zbarvených dočervena. Leží přibližně 480 kilometrů jižně od Salt Lake City. Podle BBC navštívilo národní park v loňském roce téměř 2,7 milionu návštěvníků.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue