Rakouské Alpy (ilustrační snímek)

Rakouské Alpy (ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Dva čeští turisté v Alpách uklouzli a padali pět metrů do pukliny

  • 2
Dva čeští turisté se v neděli zranili při výstupu na alpský vrchol Hinterer Brochkogel v rakouském Tyrolsku. Při cestě horolezci zřejmě uklouzli a spadli z pětimetrové výšky do pukliny. Rakouské úřady stále pátrají po českém turistovi, který je v Rakousku nezvěstný od minulého týdne, uvedlo v pondělí české velvyslanectví ve Vídni.

Incidentu dvojice českých turistů si všimli ostatní turisté, kteří přivolali pomoc. Dvaatřicetiletý muž se při nedělním pádu zranil v oblasti pánve a museli ho přepravit do nemocnice v Innsbrucku. Ošetření potřeboval i druhý Čech.

Rakouské úřady stále pátrají po pětašedesátiletém turistovi z Česka, který se minulý týden ztratil poblíž obce Bad Hofgastein ve spolkové zemi Salcbursko. Podle českého velvyslanectví ve Vídni se poslední velká pátrací akce uskutečnila v pátek, nyní úřady po muži pátrají v menším rozsahu.

V Rakousku pátrají po 65letém Čechovi, prohledají koryta řek i vodopád

Od začátku léta zemřelo v zahraničí 50 českých turistů

V sobotu české ministerstvo zahraničí uvedlo, že od začátku letní turistické sezóny eviduje 50 úmrtí českých občanů v zahraničí.

„Nejčastěji k úmrtím došlo v oblíbených turistických destinacích, tedy v Chorvatsku, Itálii, Turecku, Španělsku, Francii či Řecku. K nešťastným událostem dochází i při turistice v sousedních zemích, jako je třeba Rakousko či Slovensko,“ odpověděla na dotaz redakce iDNES.cz na konci července Mariana Wernerová z odboru komunikace ministerstva zahraničí.

Část úmrtí podle ní vzniká podceněním možností či náporem na organismus v souvislosti se změnou místa a klimatu, a to například při vysokohorské turistice, potápění či koupání v moři (utonutí, infarkty). „Nicméně máme informace i o případech násilných úmrtích nebo fatálních zranění v důsledku autonehod,“ dodala.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video